Широки бедра, ъгловати колене, дебели глезени – вече към всички тези проблеми се добави и размерът на стъпалото.

Според британски учени номерът обувка на съвременната жена се е увеличил в сравнение с предишните поколения. Ние обаче ще споделим с вас няколко прости трика, които ще направят краката ви да изглеждат идеални по всички параметри.

Голямо стъпало

Голямото стъпало е често срещан проблем на много високите или много слабите момичета. За да намалите визуално размера на крака, трябва да носите плоски пантофки с нос в контрастен цвят. Този трик е измислен от великата Коко Шанел, която през 1958 г. е създала обувките с тъмен нос, правещи краката да изглеждат по-изящни. Пантофките с плоска подметка имат и още едно предимство – никога не излизат от мода!

Къси крака

Обувките с телесен цвят винаги са били актуални, а имат и още едно предимство – визуално удължават краката. Колкото е по-високо токчето и по-къса полата, толкова по-красиви и стройни ще изглеждате, носейки телесни обувки. Впрочем този трик може да се направи и с обувки в друг цвят, стига да са в тон с чорапогащника.

Дебели глезени

Дори и някои слаби момичета имат недотам изящни глезени. Този недостатък обаче може да се замаскира с помощта на обувка с тънка каишка. Този непретенциозен детайл обгръща деликатно глезена и го прави да изглежда по-фин. За да не изглеждат от това краката ви по-къси, носете обувки с цвят, с няколко тона по-тъмен от този на кожата или чорапогащника ви.

Пълни крака

Разширяващите се надолу панталони ще направят силуета ви по-строен, тъй като визуално удължават краката. За да подсилите още повече ефекта, носете панталони в тъмен цвят или пънки с „избеляло“ отпред на бедрата. За тази кройка има само едно „но“ - не препоръчваме такъв панталон на ниски момичета.

Закръглени бедра

Много жени изпитват остра неприязън към „бричовете“ си. Този недостатък може да се прикрие с помощта на пола с контрастни елементи на проблемните места. Те визуално ще „отрежат“ излишния обем от бедрата, образувайки по-прибрана линия.

Обемен ханш

Жените, които по форми наподобяват Дженифър Лопес, не е нужно да крият прелестите си. Ако обаче искат да намалят визуално бедрата си, могат да облекат плисирана пола. Тя елегантно ще драпира излишния обем и ще „прибере“ бедрата с няколко сантиметра.