"Не влизайте в сайтове и форуми за бременност и раждане, защото половината от коментарите по форумите са написани от хейтъри." За това предупреди началникът на АГ клиника към Университетската болница "Св. Георги" в Пловдив проф. д-р Благовест Пехливанов на занятие в безплатното общинско училище за бъдещи родители през уикенда.

"Хейтърите са враждебно настроени към всичко и дават мнение по всички въпроси, без да са компетентни.
Някои дори се представяли за доктори, а жените се вслушват в съветите им и пренебрегват посещенията при лекаря. На всички бременни, които съм наблюдавал, съм забранил да влизат в Интернет, за да търсят съвети там", каза проф. Пехливанов, пише 24chasa.bg.

Бременните се страхуват как ще протекат 9-те месеца, от разказите за болката и раждането, ще бъдат ли добри майки. При тези изказвания, които се въртят по десет пъти на ден по телевизиите: "Не ме е страх от раждането, а от лекарите!", как няма да се боят!? Представяте ли се как се чувства една бъдеща майка, като чуе това?", попита риторично докторът. И препоръча на курсистките в училището да не се плашат, защото им предстои най-хубавото събитие в живота.

Бъдещите майки научиха от известния гинеколог, че е най-добре да се откажат от шофирането и дългите пътувания - особено със самолет, че не бива да ходят на токче, по-високо от 3 сантиметра, както и че е вредно да ядат за двама. А при киселини и гадене да изяждат една препечена филийка хляб или бисквитка, вместо да пият сода за хляб.