Необходими продукти:

1 кг тиквички
200 г брашно
½ кофичка кисело мляко
80 г кашкавал
125 мл растително масло
10 г хлебна мая
2 яйца
сол и копър на вкус.

Начин на приготвяне:


1. Тиквичките се почистват и обелват, настъргват се на едро ренде, посоляват се и се оставят да престоят малко.

2. Към тиквичките се добавя настърганият на едро кашкавал, брашното, яйцата, натрошената мая и дребно нарязаният копър.

3. Омесва се меко тесто, което се оставя 1- 2 часа да втаса на топло.



4. Когато тестото е готово, с помощта на лъжица се оформят кюфтета, които се пържат в силно нагорещеното олио до зачервяване от двете страни.

5. Кюфтетата се поднасят с кисело мляко.