Изневиделица ни споходи вдъхновение да сготвим Пиле Фрикасе.

И понеже си признаваме без бой, че досега Woman-ските ни ръце не са докосвали подобно ястие се надяваме, че ще ни помогнете в доизясняване на концепцията по приготвянето му.

Ако сте съгласни можем да си направим една Пиле Фрикасе вечер, да снимаме творенията си и утре да ги публикуваме на страницата на Woman.bg. Ей така, в името на вкусните манджички!



Като за начало знаем, че ни трябва 1 пиле, зеленчуци по желание (моркови, глава лук, два стръка целина, магданоз) и подправки като дафинов лист, черен пипер и сол.

За характерния бял сос са необходими 3 с.л. брашно, 250мл прясно мляко, 1 яйце, лимонов сок, 2 ч.ч. пилешки бульон и масло.

Според сбор от рецепти, на които попаднахме, трябва първо да сварим пилето в подсолена вода. След като водата кипне обираме пяната и добавяме подправките и нарязаните на едро зеленчуци. След 25-30 минути пилето е готово.

В тенджера запържваме месото (пилето вече сме го разделили на части) до златисто.

Отделно запържваме брашното. След като се запържи, постепенно наливаме пилешкия бульон като разбъркваме с тел.

В купа смесваме бульона с прясно мляко и наливаме горещата брашнена смес. Варим получения сос няколко минути, като разбъркваме периодично и овкусяваме с лимонов сок.

Поливаме свареното пилешко месо и сервираме ястието.



Сега е ваш ред да споделите как приготвяте ястието.