Когато говорим за закуска по френски вероятно си представяте кроасани с масло, кафе и фреш от плодове.

Безспорно това е най-популярният начин да започнеш деня си като французин, но само ако си чужденец.

Ако обаче си местен познавач на вкусните, сладки деликатеси със сигурност ще закусиш със специална палачинка, с карамелизирани банани.



На френски - Crêpes aux Bananes Caramélisées. Звучи като истинска калорична бомба!

Каква е тайната на французите, за да запазят идеална фигура? Размерът на порцията, разбира се. Палачинката с карамелизирани банани трябва да бъде тънка и малка.

Ще ви представим рецепта за няколко палачинки, за да можете да направите неустоима френска закуска за цялото си семейство.

Необходими продукти:

За палачинките:

1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
2 яйца
1 с.л. разтопено масло

За плънката:

4 с.л. масло
½ ч.ч. захар
3 банана, нарязани на кръгчета

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за палачинките и разбивайте, докато не получите фина палачинкова смес. Оставете я настрана, докато карамелизирате бананите.

В малък съд разтопете 4-те лъжици масло. Изсипете захарта и разбърквайте, докато не се получи по-гъстичка смес.

Отстранете я от котлона и потопете в нея банановите колелца.

Внимание: Ако карамелената смес се втвърди бързо, сложете още малко разстопено масло, докато не се отпусне.



Сега идва ред да направите и палачинките. Те се правят по стандартния начин – с помощта на черпак изсипете палачинковата смес върху затоплен тефлонов тиган. Оставете палачинката да се сготви от всяка страна за по 2 минути, докато не придобият лек кафеникав загар.

В чинийка сложете готовата палачинка и върху нея наредете няколко карамелизирани бананчета. Завийте я според предпочитанията си... Bon Appétit!