Не се сдържахме и публикувахме палачинковото вълшебство на Йоли.

Необходими продукти:

6 палачинки
1/4 печено пиле (приготвено предварително)
1 консерва стерилизирани печурки
50 гр. пушено сирене
50 гр. краве масло
100 гр. кашкавал
3 с.л. брашно
500 мл. прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Гъбите от консервата се отцеждат и се запържват за кратко в кравето масло, след което се изваждат.

В маслото се слага брашното и се запържва до златисто. Добавя се течността от гъбената консерва и прясното мляко.

Сосът се пасира и сгъстява на котлона с непрекъснато разбъркване за около 5 минути. с Прибавят се сол и черен пипер на вкус.

Разделя се на 2 части - в едната част се слагат гъбите, нарязаното обезкостено пилешко месо и нарязано на дребни кубчета пушено сирене.

С тази смес се мажат палачинките, навиват се на рула и се нареждат в тавичка. Отгоре се изсипва и разнася останалият сос.

Настъргва се отгоре кашкавал на едро ренде и ястието се запича до леко зачервяване във фурна на 200С. Поднася се топло.

Източник: gotvetesmen.com