Пробиотиците стават все по-популярни, защото от една страна те са “добронамерени” към човешкото тяло, а от друга притежават лечебни свойства.

Дори и названието им пробиотици означава “ за живота” от гръцки “про”- “за” и “биос” –“живот”.

При децата най-често приемът на пробиотици се налага при коликите на кърмачетата, по време на прием на антибиотици и при вирусни диарии (остри разстройства).

При кърмачета пробиотиците се проучват както за повлияване на коликите, така и за възстановяване на чреваната флора и лактазен дефицит.



При захранването на кърмачето с кърма или адаптирани млека се внася лактоза отвън и тя трябва да се разгради от ензими лактази. При децата все още флората не е в достатъчно количество, за да разгради напълно лактозата до млечна киселина- лактат и поради това се увеличава количеството на газовете, раздуват се червата, и оттам се увеличават болките в корема на детето, безпокойството и плачливостта му.

Ако внесем отвън комбиниран пробиотик Bifiform под формата на капки, незабавно ще започне възстановяване на нормалната чревна микрофлора и превенция от дисбактериосис и диария.

Продуктът Bifiform е лесен за съхранение и удобен за употреба, не само от децата, но и от майките кърмачки.

Четири от основните ефекти на пробиотика са:

- Превенция от диария;
- Третиране на диария, последвала от антибиотично лечение;
- Дисбактериосис – поддържа стомаха в баланс;
- Подкрепя и модулира имунната система.

Bifiform е предназначен за бебетата и успешно третира и предпазва от диария, разстроен стомах, запек и колики.

Този сигурен разтвор може да се използва от майката и детето. Има много удобна течна форма, която е лесна за дозиране и може спокойно да се съхранява на стайна температура.



Не съдържа консерванти , захар, алкохол, изкуствени оцветители и има неутрален вкус. Може да се използва от хора страдащи от млечна непоносимост.

Приема се една доза дневна и едно шишенце стига за 10 дни.

*Продуктът Bifiform е на пробиотичния пазар повече от 20 години и се предлага в над 14 страни. Според статистиката брандът Bifiform е на чело на пазара в Скандинавия и Украйна.