Автор
Woman.bg

Как да избегнем стриите по време на бременност?

Всяка жена се ужасява от мисълта, че може да се сдобие със стрии. За съжаление по време на бременност това почти винаги се случва.

Стриите по време на бременност се проявяват като ивици по кожата с различна дебелина и цвят.

При по-голяма част от жените стриите се появяват през бременността и предимно в областта на хълбоците, бедрата, гърдите и корема. В повече от случаите, над 90% от жените имат стрии върху някоя част от тялото в резултат на бременността.

Причината за тяхната поява е бързия растеж на плода и недостатъчната еластичност на кожата, вследствие на което кожата се разширява и тъканта се разкъсва.

Появата на стриите зависи и от хормоналните и генетични характеристики на еластичността на кожата.

Обикновено кожата е еластична и разтеглива, но при някои жени промените през бременността са доста драстични. Тези бързи колебания в теглото и разтегливостта на кожата могат да доведат до стрии.

Лечение на стриите

Въпросът за третирането на стриите е много противоречив. По своя характер те представляват особен вид нарушение на кожата, което може да се заличи от времето, но много често това не се случва. Търсенето на решение впоследствие създаде много богат набор от всякакви средства.

МУСТЕЛА 9 Месеца от Mustela® е първата изцяло завършена серия продукти, специално пригодени да следват измененията на кожата по време на бременност и след раждане.

Крем с двойно действие против стрии от Mustela® - предпазва от появата на нови стрии и коригира новообразувани и скорошни стрии. Съдържа активни вещества от естествен произход, които коригират вида на съществуващите стрии:

- Комбинация от Еласторегулатор, Лупеол и Арабиногалактан - патентовани съставки за борба със стриите, активира производството на поддържащи фибри. Подсилва еластичността и стегнатостта на кожата, като позволява да устои на факторите, отклювчащи образуването на стриите и по този начин предотврати тяхната поява.

- Не съдържа парабени

- Масло от ший, хидратираща съставка, и успокояващи пептиди от авокадо, които намаляват реактивността на чувствителната кожа по време на бременност и облекчават кожния дискомфорт.

- Може да се ползва по време на кърмене

Крем за незабавна хидратация от Mustela® - при суха, раздразнена кожа и чувство за дискомфорт.

- Естествени серамиди и глицерин задържат водата в кожата и подобряват хидратация.
- Маслото от пшеничен зародиш подхранва кожата.
- Успокояващи пептиди от авокадо и сладък корен възстановяват чувството за комфорт на кожата.
- Може да се ползва по време на кърмене
- Без парабени