Автор
Woman.bg

Идеи за интересен и изгоден интериор - част I

Свежи и евтини - днес сме решили да ви дадем няколко идеи, как да обновите дома си, без да се охарчите излишно.

1. Извадете старите столове от мазето и им вдъхнете нов живот

Със сигурност повечето от нас притежават поне един стар дървен стол, който стои захвърлен някъде. Можете да го превърнете в страхотен акцент в интериора само с помощта на шкурка, грунд и боя. За по-сръчните - можете дори да тапицирате седалката! Ако не сте от тях, красива възглавничка ще ви свърши чудесна работа!

2. Останали са ви парчета от декоративен гипсов фриз, корниз или розетка?

В рамка за снимка сложете цветна хартия. След това, с подходящо лепило залепете парчето гипс директно върху стъклото.

3. Като заговорихме за рамки...

Друга идея, която лесно можете да осъществите, е да съберете красиви парчета плат, които да сложите в рамки, вместо снимки. Шарени материи ще стоят прекрасно на едноцветни стени.

4. Имате скосени стени или пък овални ъгли в помещението?

Превърнете ги от дефект в ефект! Облепете ги с цветни тапети, като имайте предвид, че тапетите с големи шарки, правят мястото да изглежда подредено. За да обедините пространството, сложете тапет по стените, който да продължава и по скосения таван.

5. Имате стар скрин, който се готвите да изхвърлите?

Не го правете! Не и преди да оползотворите някое и друго чекмедже. Можете да си направите прекрасна магнитна дъска от него. Като за начало пребоядисайте чекмеджето, след което изрежете старата и скучна магнитна дъска по неговия размер и я прикрепете добре за дъното. Изберете си красива хартия с която да облепите метала. И воала, имате си неповторима дъска!

6. Облепете стъклените вратички

Омръзна ви от скучните стъклени вратички, които освен това ви издават, когато не сте си подредили шкафа? Скрийте бъркотията като сложите красиви тъкани от вътрешната страна на стъклото. Използвайте такер със скоби за да прикрепите материята към дървената част, като внимавате плата да е добре опънат. За да е красиво и отвън и отвътре, прикрийте металните скоби, като залепите отгоре им красива сатенена лента.

7. Дайте нов живот на стара вещ

Преосмислете функциите на стар предмет и го превърнете в нова полезна вещ. Тук, стар глобус е превърнат в интересна купа.

Очаквайте продължение...