Фитнес гуруто Дженифър Никол Лий демонстрира как поддържа перфектното си тяло посред слънчев ден, насред обществен парк.

Ако не сте чували за нея, то със сигурност сте пропуснали да се запознаете с дама, която бе отличена за Мис Бикини Америка, след като свали 40 излишни килограма, с които се сдобила по време и след бременността с втория си син.



Дженифър Никол Лий показа как се влиза във форма с Fitball.

Облечена в чифт миниатюрни боксерки с надпис „Big Fun”, късо потниче и неоново розов сутиен, 36-годишното чудо на фитнеса вдигна и без това високите градуси в Маями.



Забележете надписа върху потничето й - „Strong is then new skinny”. Тази спортна мантра ни харесва много и определено сме на мнение, че силата и атлетичните форми са далеч по-ценени и модерни от телата, изтерзани от диети.



Дженифър се абстрахира от околния шум с големи слушалки в стил 80-те, ретро слънчеви очила я предпазваха от жаркото слънце, а кецовете й крещяха с ярките си цветове.



Упражненията, на които бе заложила за деня са съсреодоточени върху така популярната днес Swiss Ball.

За първи път големите надуваеми топки се появяват неотдавна в Швейцария (откъдето идва и името Swiss Ball). Упражненията с тях първоначално се прилагат с терапевтична цел при деца с церебрална парализа за подпомагане на равновесните им реакции. Малко след това фитбол започва да се използва с успех в кинезитерапията при неврологични и ортопедични проблеми.

Доста по-късно швейцарската топка намира широко приложение в аеробната гимнастика, фитнеса, подготовка на спортисти и други. А много спортни клубове и рехабилитационни центрове организират курсове по изправителна гимнастика и други заболявания на опорно-двигателния апарат, използвайки много от фитбол упражненията.

През последните години фитбол топката се използва успешно за профилактика на проблеми свързани с гръбначния стълб, провокирани от продължителното седене в офиса или класната стая.

Проучвания показват, че при седеж на стол натоварването на междупрешленните дискове е 30% по-голямо, отколкото при стоеж. Това натоварване се увеличава още повече, когато седим приведени, което също така затруднява дишането и функцията на вътрешните органи.



При здрави хора фитбол тренировката предлага едно ново и различно натоварване. Увеличава се силата и издръжливостта, подобряват се координацията, равновесието и стойката.

При тренировка на различните мускулни групи фитболът намира най-добро приложение при тренировката на бедрената, седалищната, коремната и паравертебралната мускулатура. Използвайки различни фитбол упражнения можете да стегнете и изваете мускулатурата на седалището и бедрата.