Кардиотренировките са най-подходящи за пролетта, защото спомагат за изгарянето на мазнините и изразходването на калории.

Тялото се адаптира към кардиотренировките само за осем тренировки.

За да се вталите, ще трябва да тренирате по пет часа седмично с различна интензивност. От тези часове два трябва да се паднат на интензивните тренировки, един – на приятна разходка и два – на аеробни упражнения със средна интензивност.

Веднъж седмично тичайте. За да поддържате високо ниво на интензивност, на всеки седем минути тичане скачайте по сто пъти на едно място или най-добре – на въже. Най-добре е да тичате сутрин преди закуска.

Това са интензивните тренировки. А тренировките със средна интензивност са в басейна. Пролетта е перфектно време за плуване, защото нямате шанс да настинете, ако не си доизсушите косата.

Плуването ще накара сърцето ви да тупти по-бързо, а гърбът и тялото ви да станат по-мускулести. Ако не ви се плува, тичайте на бягаща пътечка или правете упражнения на крос-тренажор, съветват от ezine.bg.

Добро решение за кардиотренировките със средна интензивност е да посещавате курс по йога. През пролетта времето позволява упражненията да се правят и сред природата.

Въртенето на обръч, известно като хула-хоп, също е добра кардиотренировка. Освен че е полезна за сърцето, тя развива гъвкавостта на тялото и се грижи за стройния силует.

Ако не можете да тичате сутрин преди закуска, заменете този вид тренировка с друг – направете поне петдесет коремни преси, а след това и десет-петнадесет лицеви опори.

След кардиотренировката вземете топъл душ, който накрая завършете с рязка промяна на температурата, като пуснете ледената вода. Това ще ви тонизира и ще се почувствате изпълнени с енергия.