Не знаем какво е точното съотношение между жени, които обезкосмяват интимните си части с помощта на лазер, кола маска или епилатор и онези, които използват за целта самобръсначки.

Всяка има право на избор, но е добре да се консултирате с гинеколога си преди да се насочите към определено обезкосмяващо средство.

Със сигурност обаче бръсненето е най-бързият и безболезнен начин да се поддържа триъгълникът в изряден вид. Но колкото и лесно да изглежда това, все пак си има известна последователност на действията преди, по време и след употребата на бръснача.

Непосредствено преди самото бръснене вземете продължителна гореща вана или обилен душ.

Топлата вода омекотява иначе грубите косми в областта на интимните части и на по-късен етап улеснява тяхното бръснене и стилизиране.

След ваната насапунисайте избраните участъци от кожата с интимен крем за бръснене. Определени видове кремове за бръснене могат да предизвикат нежелани алергични реакции.

Един деликатен вариант е интимният лосион на Nivea – Double Effect, който едновременно помага за гладкото обезкосмяване и почиства и предпазва нежната кожа на интимните части.

Интимният лосион съдържа масло от авокадо и е специално разработен да осигурява нежно почистване и деликатно бръснене на интимните зони, предпазвайки кожата от раздразнение.

Препоръчително е да движите бръснача в посоката на растеж на косъмчетата. Избягвайте честата обработка на един и същи участък, защото така рискувате да раздразните кожата. Ограничавайте се до не повече от 2-3 движения на бръснача в един и същи участък.

Изключително важно е да почиствате обработените участъци кожа непосредствено след бръснене. Най-добрият начин да правите това е с помощта на гъба за тяло и нежен интимен лосион. Заради чувствителността на кожата в тази част от тялото не търкайте силно.

Отмийте интимния лосион с топла вода, подсушете кожата с мека и чиста кърпа и нанесете върху току-що избръснатия участък слой овлажняващ крем или лосион. Бихте могли да използвате бебешко олио с алое вера.