Вашата кожа е твърде ценна, за да правите компромиси с нея.

Тя е най-важният орган на тялото за възприятия - помага ви да чувствате топлина или студ, да усещате силно или нежно докосване. В същото време, кожата е вид "огледало" на нашето тяло - нейният вид показва здравословното състояние на цялото тяло.

Ето защо поносимостта към продукти, които влизат в контакт с кожата, е много важна.

Вижте няколко полезни съвета как да се грижите за вашата кожа:

Носене на дрехи

Хората с чувствителна кожа не трябва да носят материи, причиняващи алергии и възпаления.



Това се отнася най-вече до дрехи, които влизат в пряк контакт с кожата, както и за бельо. Естественият памук и коприна се понасят добре от кожата, докато вълната и синтетичните материи могат да причинят дразнене и да доведат до възпаление на кожата.

При къпане

Прекомерното миене на тялото (твърде често или твърде дълго) с използване на много почистващи средства, изсушава кожата. Дългото къпане е подходящо само за хора с мазна кожа - хората със суха кожа трябва да използват масла за баня.

Важно при интимната грижа е да се използват продукти съдържащи натурални растителни екстракти - за изключително нежна грижа. Ето защо е изключително важно да се поддържа деликатният pH баланс.

Успокояващият лосион за интимна хигиена NIVEA Intimate SENSITIVE комбинира високоефективното защитно действие на млечната киселина с овлажняващия и успокояващ ефект на Алое Вера и пантенол.

A кърпичките за интимна хигиена NIVEA Intimate SENSITIVE са изключително подходящи за поддържане на интимната хигиена по време на път.

Хидратация

Количеството течности е изключително важно за поддържането на тялото и овлажняването на кожата.

Сезоните се сменят, а с тях и съответните грижи за чувствителната кожа. По време на есенно-зимния период, когато кожата е суха и предразположена към зачервявания и раздразнения, е добре да прилагате козметични продукти с по-гъста консистенция, в чиято формула са включени подхранващи съставки, които предпазват от агресивните външни фактори като студ и вятър. През пролетта и лятото пък трябва да наблегнете върху интензивната хидратация и ефективната защита от UV лъчите.