Смяната на хранителния режим често се оказва доста сериозно предизвикателство.

Онези то вас, които са решили „да влезнат в релси” с килограмите за новия сезон е добре да не предприемат драстични мерки, а да обърнат внимание на следващите здравословни съвети, които ще ви дадем.

Гответе си сложни ястия

Множество проучвания сочат, че можем да отслабваме чрез готвене. На колкото по-сложни рецепти залагаме, колкото повече време прекарваме в приготвянето на храната, толкова по-малко от нея ще приеме в последствие. Мозък лесно може да се манипулира с помощта на аромати, цветове и текстури на различни продукти.



Лист на калориите

Шеговито наричаме листчето, закрепено с магнитче за хладилника, върху което ежедневно можем да записваме всяка храна, която сме приели през деня. Направете си подобен експеримент и с изненада ще установите колко ненужни калории сте приели, без дори да се усетите. Листчето на калориите е прекрасен начин за справяне с безразборното похапване.



С аромат на ванилови свещи

Диетолози неведнъж са говорили за чудодейните свойства на ваниловия аромат, въздействащ директно върху чувството на глад. В този ред на мисли припомняме, че една ароматна свещ, разнасяща благоухание у дома или в офиса, може да потисне апетита.



Вкусни пюренца

Те са едни от най-приятните и здравословни вкусотийки, които можете да си позволявате по време на хранителен режим. Домашно приготвено пюре от спанак и моркови, например, е превъзходен начин за зареждане на организма с витамини.



Използвайте съвсем малко сол

Време е да намалите приема на трапезна йодирана сол. Най-добре ще е ако я замените с морска или хималайска сол. За сметка на солта увеличете количеството и разнообразието от подправки, с които овкусявате ястията. Можете да заложите също така на чесън, джинджифил и лимонов сок, които горят калории.