Автор
Woman.bg

Съвети от фитнес треньорите на звездите (част 2)

Вчера ви запознахме със съветите на фитнес треньорите на Лейди Гага и Кристина Агилера - Харли Пастернак и Ашли Бордън

Днес продължаваме с Боб Харпър и Манди Ингбер.

Боб Харпър



Напоследък Боб Харпър често се появява на телевизионния екран. В шоуто на канал NBC The Biggest Looser той заедно с Анна Курникова помага на дебеланковци и дебелани да се простят с излишните тлъстини. Въпреки това Харпър не е изоставил и звездите. Сред най-известните му клиентки са актрисите Салма Блеър и Джени Макарти. За тях тренировките с Боб са същинско бягане с препятствия – фитнес-геният ги кара да тичат, пълзят и скачат.

Съветите на Боб:

1. Не тичайте през цялото време с постоянно темпо. Дайте си три минути спокойно бягане, после 30 секунди ускорение, забавете и повторете пак. Една тренировка по бягане трябва да продължи най-малко половин час.

2. Наспивайте се добре. За да постигнете добри резултати през деня, трябва да си починете добре през нощта.

3. Яжте по-малко мазни храни и не забравяйте да консумирате продукти с високо съдържание на фибри.

Манди Ингбер



Най-известната клиентка на Манди Ингбер е на 42 години, но фигурата й е толкова безупречна, че може да стане повод за завист дори и за двадесетгодишните хубавици. В резултат на продължителните тренировки с фитнес-инструкторката Дженифър Анистън се превърна от момичето с пищни форми, познато ни от сериала „Приятели“, в стегнатата и стройна Анистън, която виждаме през последните десет години. Тайната на Ингбер се крие в редуването на изтощителни физически натоварвания и спокойни закрепващи резултата упражнения (например йога).

Съветите на Манди:

1. Само с йога няма да се отървете от излишните килограми. Тичайте, карайте колело, тренирайте с гирички. Само тогава ще постигнете видим резултат.

2. Правете плие. Разтворете леко стъпалата с гледащи навън пръсти, притиснете длани на нивото на гърдите и приклекнете. Старайте се да задържите долната позиция за 30-60 секунди. Това упражнение ще направи краката ви стройни.

3. Винаги тренирайте усърдно, без да се щадите – докато не почувствате парене в чускулите. Научете се да се наслаждавате на това чувство – то предрича промени!