В няколко поредни материали ще ви запознаем със съветите на фитнес треньорите на звездите.

Те знаят много добре как се извайва идеалната фигура и са помогнали в борбата срещу излишните килограми на Кати Пери, Кристина Агилера, Меган Фокс и много други звезди. Възползвайте се от съветите на шестте най-известни фитнес-треньори, преборили „звездния“ целулит.

Харли Пастернак

Харли Пастернак е същински изверг. По цял ден изтезава звездите, карайки ги да тренират до припадък и да отказват любимите си храни. Пастернак не се предава, докато клиентът му не извае идеална фигура. Дженифър Хъдсън, Аманда Сейфрид, Меган Фокс, Кейти Пери и Лейди Гага, които са си имали работа с Харли, имат пълното право да намразят треньора си, но са наясно, че само благодарение на него и на неговата специална диета са постигнали перфектните си форми.

Съветите на Харли:



1. Не тренирайте повече от един час – важна е не продължителността на тренировката, а интензивността й. Пример за това е фигурата на Лейди Гага. С нея тренираме само по 25 минути на ден!

2. Преди да влезете във фитнеса, замислете се какви резултати искате да постигнете. Иначе ще се лутате от уред на уред, губейки ценно време.

3. Тренирайте на 100 %, а яжте на 80 %. Дори ако сте много гладни, не яжте „на корем“. Най-добре изчакайте половин час. След изтичането на това време сигурно няма да ви се иска да изядете пето парче пица.

Ашли Бордън

Бившата танцьорка Ашли Бордън знае стойността на малките неща. Леко изкривената позиция на стъпалото или неправилната поза неизбежно се отразяват на резултата от упражнението. Ползвайки малките си хитрости Ашли постига страхотен успех, тренирайки професионални спортисти и известни личности. Сред клиентите й са Кристина Агилера и Манди Мур. В книгата си Your Perfect Fit Ашли споделя начините да избегнем грешки при изпълнението на популярни упражнения.

Съветите на Ашли:


1. Гледате се в огледалото и си казвате, че трябва да стегнете малко ръцете и коремчето си. Но не забравяйте, че не се виждате в гръб. Там също може да има (и сигурно има!) проблемни зони.

2. Малко хора тренират, наистина достигайки лимита на възможностите си. Премерете пулса си по време на тренировка. Под 150 ли е? Напънете се повече тогава!

3. Не забравяйте за масажа, който възстановява работоспособността на мускулите, както и за разтяганията, които ще направят линиите на тялото ви плавни и изящни.