Автор
Woman.bg

Мед за рани, оцет при неприятен мирис на подмишниците

Експертите Дейвид Бенк от нюйоркския център по дерматология, козметична и лазерна хирургия, Брайън Бойе от сп. "Менс хелт", Дженифър Джеблоу от медицинския факултет на Университета Уейк Форест и дерматологът Аднан Назир предлагат да се забравят за известно време хапчетата и да се прибегне до нетрадиционните средства.

Пред американската телевизия Ей Би Си те съветват да се лекува с помощта на "бабешката медицина", както още се наричат у нас нетрадиционните методи на лечение. Според тях неголемите рани трябва да се лекуват с мед. Той лишава бактериите от водната среда, която им е необходима за размножаване.

При ухапвания от насекоми те съветват да се използва ябълков оцет. Киселината убива сърбежа и намалява отока. Оцетът помага и при микозата (гъбично заболяване по ръцете), ако се разреди с вода в съотношение 1 към 3, а също и при неприятния мирис на подмишниците.

Според медиците неприятната миризма идва не от потта. За всичко са виновни бактериите. Ако натопите памук в оцета и после натриете подмишниците, бактериите няма да се размножават, пише БГНЕС.