За поддържането на здрави зъби помага ежедневното изплакване на устата с настой от прополис. Има го в аптеките.

Венците се съхраняват здрави с изплакване на отвара от кора на дъб. Затова са необходими 1 ч.л. кора и 1 чаша вряла вода, като се оставя да кисне за около половин час. Устата се изплаква след хранене.

За да се запазят зъбите здрави, а венците да не кървят е полезно в тях внимателно да се втрива след измиване вечер морска сол, смесена със зехтин.

Кървенето на венците може да се спре с цвекло. След измиване с паста за зъби. Едно не голямо цвекло се измина, обелва и настъргва, увива се в марля и се поставя на венците за половин час. По този начин се лекува парадонтоза. Процедурата е необходимо да се прави ежедневно в продължение на 3-4 седмици. Подобрение настъпва още в края на първата седмица.

За укрепване на зъбите използвайте яйчена черупка. Преварете я за 3-5 минути, изсушете я, смелете я до състояние на брашно и добавете щипка-две в храната, непосредствено преди ядене. Това всъщност е да се яде калций в чист вид, който е необходим за зъбите, ноктите и костите, съветват козметиката. com.

Всички микроби в устната кухина се унищожават с изплакването й с етерично масло от чаено дърво – 1-2 капки на една чаша вода.

Свеж дъх дарява изплакването на устата с добавено етерично масло от мента.

А за да сте напълно уверени в свежестта на дъха си, може да носите в себе си 1 щипка карамфил (подправката), която да сдъвчете след хранене.