Автор
Woman.bg

Марк Джейкъбс е на път да наследи Галиано в Dior

Напрежение, объркване, предположения, завист и ликуване се блъскат в блестящите стени на световната мода, защото се очаква да бъде назначен нов творчески директор на Dior.

Наследник на Джон Галиано, който бе отлъчен от модния гигант заради скандала с антисемитските му изказвания, най-вероятно ще бъде американският дизайнер Марк Джейкъбс.



Модната къща не е обявила официално фаворитите си за поста, но се твърди, че Марк Джейкъбс е първият избор на Бернард Арнолт – директорът на LHMH – компанията, чиято собственост е Dior, а също и Louis Vuitton.

В момента Джейкъбс е водеща фигура в работата на дизайнерската къща Louis Vuitton и дори поднови договора си с нея преди малко повече от половин година. Възможно е той да продължи да заема този си пост, дори ако приеме работата в Dior.

Междувременно се твърди, че главните дизайнери на Lanvin – Албер Елбаз, на Balenciaga – Никола Гескиер и на Alexander McQueen – Сара Бъртън са отказали да заемат водещ пост в Dior, оставяйки единствено Рикардо Тисчи да се надява, че може да бъде следващия Галиано.

Dior работи без творчески директор от началото на март. Един от предишните му асистенти, Бил Гейтън, ръководи създаването на колекцията, представена в началото на юли в Париж.

Тя обаче беше много критикувана. Злите езици не пропуснаха да набедят новата линия на марката за безвкусна и лишена от креативност.

Дали Марк Джейкъбс ще успее да върне блясъка на френското модно съкровище предстои да разберем.