Автор
Woman.bg

Отстраниха Джон Галиано от Диор заради расизъм

Британският дизайнер Джон Галиано, който беше арестуван в Париж, след като влезе в конфликт с двойка, отправяйки й антисемитски и расистки обиди, беше отстранен от поста му в "Диор" (Dior.com) в очакване на резултатите от следствието", съобщи модната къща.

"Модна къща "Диор" заявява най-твърдо политиката си на нулева толерантност към всякакви антисемитски или расистки думи и поведение, съобщава Vesti.bg

В очакване на резултатите от разследването Кристиян Диор отстрани Джон Галиано от функциите му", заяви генералният директор на "Диор" Сидни Толедано в комюнике.

Според първите информации на полицията инцидентът станал снощи.

Адвокатът на Галиано отрече той да е отправял антисемитски ругатни.

По-рано днес британският "Гардиън" съобщи, че френската полиция задържала за кратко британския моден дизайнер Джон Галиано в Париж заради предполагаемо нападение и антисемитски изказвания след употреба на алкохол.

Задържането на световноизвестния главен дизайнер на модна къща "Диор" стана в парижкия квартал Льо Маре, след като той нападна словесно двойка, седяща на терасата на кафене.

"За момента не знаем какво го е накарало да се обърне към тази двойка", заяви полицейски източник.

Полицията е задържала Галиано и е установила, че той е употребил алкохол повече от допустимото.

Дизайнерът е бил освободен малко по-късно по нареждане на прокуратурата,

а властите са го ескортирали до дома му без да му повдигат обвинения.

От модната къща отказват да коментират инцидента.

Източник на "Ройтерс" казва, че случката е вследствие на напрежението на дизайнера преди старта на Седмицата на модата в Париж.

50-годишният Галиано работи за известната модна къща от 1996 г. и живее в Париж от 20 години.

Той често може да бъде засечен в Льо Маре, карайки старомодната си кола – жълто такси.

Кварталът е познат като център на еврейката общност в Париж. През последните години там бяха отворени редица модни барове и магазини.