Марк Зукърбърг може да е един от най-влиятелните мъже на планетата, но това определено не значи, че може да се облича добре.

Всъщност създателят на Facebook заема първата позиция в класацията за най-зле облечени мъже на списание "GQ".

"Зубърите управляват света. Но с техният ужасен вкус на обличане е повече от ясно, че им трябва помощ. Докато технологичните им нововъведения заслужават похвала и слава, дрехите им оставят огромно петно върху човечеството", пишат от изданието.

Марк обича да носи широки панталони и суитчъри, като вероятно съвсем не е наясно, че на пазара се намират по-прибрани и напълно подходящи за неговата фигура предложения. Бащата на Facebook сигурно и никога не се е виждал облечен в костюм, подозират още от списанието.



В класацията са включени още Хауърд Стрингър – шефа на Сони, който "GQ" определят, че се облича като рибар, а също и Бил Гейтс, който според изданието прилича на поостарял Хари Потър. Тук още е и Стив Джобс, който може да реализира на всеки пет секунди нов продукт на Apple, но що се отнася до гардероба му, там функцията за актуализиране на съдържанието е изключена, съобщава actualno.com

Не само "GQ" обръщат внимание на лошия вкус на обличане на Зукърбърг. Сайт в световната мрежа представя цяла измислена модна колекция посветена на него. Тя носи името "Mark" и в нея на едно място са събрани всички подходящи за един зубър дрехи и аксесоари.