Не позволявайте на мъжете да ви ползват за изтривалка и се дръжте като звезда, ако искате да спечелите “идеалния мъж”! “

Мъжът си мечтае за силна и самоуверена жена. За него няма нищо по-привлекателно от жена с лично достойнство и гордост. Той ще се ожени за онази, която никога не би се съобразявала с него”, твърди Шери Аргов, автор на бестселъра “Мъжете си падат по кучки”, в новата си книга “A Woman’s Guide To Getting And Keeping Her Man’s Heart”. Писателката разбива най-разпространените митове за “добрите момичета” и на страниците на Daily Mail.

“Интервюирала съм стотици мъже – всичките казват, че искат силна и самостоятелна жена, която да не посяга на личното пространство на партньора си, ценейки собственото такова. При най-малката проява на неуважение тази жена няма да си замълчи, а веднага ще изкаже мислите си. Точно това я прави по-интересна от останалите”, твърди Аргов.

Мъжете се оплакват, че подобни жени се срещат крайно рядко. И нищо чудно! Разгърнете всяко едно лъскаво списание и прегледайте заглавията. Пресата обучава читателките да се държат като прислужници: “Съвети как да завоювате сърцето му”, “Десет начина да го победите в леглото” и т.н. Следвайки тези съвети, жените сякаш се нареждат на опашка с викове “Избери мен!”.

Този апел обаче незабавно елиминира всички мъжки желания. “Добрите момичета” винаги оставят на заден план собствените си нужди и после страдат от това.

Мит за “добрите момичета” №1. Трябва да бъдете безупречна

Спомнете си кога за последно сте били лудо влюбена. Обектът на любовта ви най-вероятно не е бил милиардер или неврохирург, но все пак нещо ви е привличало към него като магнит. Мъжете имат нужда от същата магия. Жените си мислят, че ако са “идеални”, богати и красиви, всички ще ги уважават и обичат. Мъжът обаче няма да се ожени за Мис Съвършенство, а за жена, която му е интересна.

Когато един мъж срещне жена, изглеждаща твърде “правилна”, “миличка” или “приятна”, той бързо губи интерес към нея и започва да скучае. Почти всички мъже, с които съм говорила, заявяват, че не обръщат внимание на недостатъците на една жена, докато тя самата не ги посочи. Софи Лорен е казала, че “нищо не краси жената повече от увереността й в собствената красота”. И е абсолютно права.

Мит №2. Трябва да бъдете негова секс-играчка

Постоянно ни казват, че сексът ще ни помогне да завоюваме някое мъжко сърце. Това не е вярно. Това, че мъжът спи с вас, изобщо не означава, че го е грижа за вас. Хубавият секс също не е гаранция, че партньорът ви ще остане с вас завинаги. Ако мъжът ви прехвърли в категория “За секс”, той едва ли ще открие във вас нещо повече.

35 % от мъжете са казали, че предпочитат т.нар. “лоши момичета”.

Мъжете съдят за жената по дрехите. Разбира се, те ще се обръщат след онези, които демонстрират повече голо тяло и по-малко дрехи, но едва ли ще са готови да започнат сериозна връзка с тях.

Ако носите дамска риза с разкопчани горни копчета или пък дълга пола с цепка, мъжът започва да си мисли “Ще трябва да положа усилия, за да я спечеля”. Това вдига пазарната ви стойност. И обратното – ако ви види полугола, най-вероятно ще си помисли за всичките мъже, с които някога сте били. Това е много болезнено за мъжкото самолюбие. Някои мъже дори признават, че си имат “магическо число”. Когато ви попитат колко партньори сте имали досега, пръстите на едната ръка трябва да стигнат за изброяването им. Всичко “отгоре” вече е прекалено.

Мит №3. Трябва да се съобразявате с него

Едно добро момиче среща мъж, когото харесва и прави всичко възможно, за да го превърне в кумир. Например когато той я пита “Какво ти харесва” или “Какво искаш”, тя свива рамене и отговаря “Каквото решиш”. Ако един мъж ви обича, той наистина се интересува от това какво харесвате или какво искате. Правейки ви щастлива той се чувства по-сигурен. Мъжете са създадени, за да впечатляват жените. Тадж-Махал също е бил построен за жена!



Какво всъщност искат мъжете

1. Не бъдете твърде мила и не се съгласявайте с него постоянно. Мъжете рядко приемат подобно сладникаво поведение като комплимент по свой адрес. По-скоро ще си помислят, че с всеки бихте се съгласили.

2. Бъдете себе си – кажете на мъжа какво обичате да правите и какво бихте искали да ядете. Той ще ви има повече доверие, ако види, че му казвате това, което мислите.

3. В никакъв случай не демонстрирайте желанието си да се “задомите” с даден мъж. Веднага, щом забележи, че не сте твърде заинтересовани да се омъжвате, той сам ще поеме инициативата.

4. Не му се хвърляйте веднага в леглото! Отсявайте кандидатите по готовността им да отложат секса. Нищо не се цени толкова високо, колкото нещата, за които човек е принуден да чака.

5. Не го притискайте. Когато започнете да го разпитвате “Аз каква роля заемам в живота ти?”, “Връзката ни има ли бъдеще?” или “Искаш ли да имаш деца?”, мъжът усеща, че е хванат в клопка и започва да обмисля плановете си за бягство.

6. Накарайте го да ви преследва – достатъчно е да бъдете женствена, очарователна и приятна. Не споменавайте думата “обвързване”. Колкото по-малко говорите за задължаващи неща, толкова по-близко сте до целта.

7. Спазвайте дистанция! Мъжът не трябва да си мисли, че сте твърде достъпна и че може да ви види във всеки един момент. Всяко ваше позвъняване трябва да стане вълнуващо събитие за него.

8. Покажете му, че имате и други кандидати – знаейки, че можете да изчезнете всеки един момент, мъжът ще цени повече връзката ви.

9. Не му искайте пари. Мъжете харесват жени, които са способни да се издържат сами. Те едва ли ще надникнат в портмонето ви, за да проверят финансовото ви състояние, но винаги можете да оставите у тях приятно впечатление за независимостта си.

10. Демонстрирайте благодарността си, ако той ви подари нещо. Всеки човек има нужда от признателност. Казвайте “благодаря” не за вещите, а за добрината, която се крие зад самия жест. Така мъжът ще знае, че цените него, а не материалните блага.

11. При нужда си взимайте тайм-аут. Сроковете и ограниченията зависят изцяло от вас. Отдалечете се, ако усетите, че е време за това.

12. Обичайте живота такъв, какъвто е и се наслаждавайте на всеки един ден. Бъдете позитивни. Няма нищо по-привлекателно от това за един мъж!