Автор
Woman.bg

Ема Уотсън – от грозно пате към прекрасен лебед

Свикнали сме да следим приключенията на Хърмаяни, но и играещата ролята й Ема Уотсън е претърпяла доста вълшебно преобразяване през десетте години, изминали от излизането на първия филм от сагата за Хари Потър.

Малкото момиченце, носещо нелепи тоалети, порасна и се превърна в модна икона и муза за прочутите дизайнери.

Нека си припомним как започна всичко.

„Бих искала да благодаря на Хърмаяни, колкото и странно да звучи, за това, че разви у мен вкус към стила. Може би никога нямаше да се заинтересувам толкова от модата, ако не ми се беше наложило да се снимам с униформа толкова дълго“, казва Ема. 21-годишната актриса дължи на героинята си не само широко отворените за нея врати към голямото кино, но и това, че сега Уотсън буквално е омагьосала целия моден свят. Костюмите в стил „гаджето на Аладин“, островърхите пантофки на Пепеляшка и чудовищните боа-шалчета останаха в миналото. Сега съзрялата и разхубавила се Ема Уотсън носи модели от най-новите колекции на Oscar de la Renta, Elie Saab и Rafael Lopez.

Ема Уотсън изигра страхотно ролята на многознайката-отличничка на големия екран, тъй като актрисата си е такава и в реалния живот. Към изграждането на образа си момичето подходи също толкова сериозно, колкото и към избора на нови роли след завършването на „Хари Потър“.

Късата подстрижка, която Ема си направи след края на снимките на последния филм от поредицата, ни изненада не по-малко от тоалета от есенната колекция на Bottega Veneta и смелия грим, вдъхновен от образа на Клеопатра.

През изминалите десет години актрисата е овладяла майсторски своите собствени заклинания – как да се появи на обложката на Vogue, как да подпише договори за реклама с Burberry и Lancome, как да създаде колекция за Alberta Ferreti или как да стаен муза на Карл Лагерфелд (младата модна икона толкова упорито излизаше на червените пътеки с тоалети на Chanel, че таблоидите започнаха да я сравняват с Ванеса Паради). Буквално пред очите ни за няколко години „грозното пате“ се превърна в красив лебед, готов за дълъг и красив полет към успеха.



Първият филм от поредицата „Хари Потър“ излезе на големите екрани през 2001 г.. Критиците масово одобриха представянето на младата Ема Уотсън, окачествявайки актьорската й игра като „прекрасна“. Що се отнася до стила обаче, по онова време 11-годишната Ема не блестеше на червените пътеки с красиви тоалети, а по-скоро с харизма и природен чар.



2001 г. - Ема Уотсън подписва договор за продължение на участието си в снимките на поредицата „Хари Потър“. Хонорарът и се увеличава, а актрисата се старае да изглежда по-голяма, отколкото е всъщност – странната дълга до земята рокля се комбинира с боа и обувки от кожа от питон в същия цвят. Основно украшение на „Хърмаяни“ обаче си остава лъчезарната й усмивка.



2002 г. - на премиерата на филма „Хари Потър и Стаята на тайните Ема Уотсън смени „бабешките“ си обувки с елегантни сандали. „Всеки един мой тоалет е отражение на мен самата, на възрастта ми и настроението ми. През цялото време растях“, разказва по-късно актрисата.



2002 г. - преходната тийнейджърска възраст не случайно често бива наричана „трудна“. Може би Ема е приела твърде буквално това, че я сравняват с английска роза?


2004 г. - преобразяването на Ема Уотсън от млада магьосница в съблазнителна млада звезда започва. На нюйоркската премиера на „Хари Потър и затворникът от Азкабан“ актрисата за пръв път изглежда като истинска дама (остава само последният щрих – да захвърли любимите си островърхи обувки...).



2004 г. - на британската премиера на третия филм за Хари Потър Ема Уотсън се появява с вечерна рокля, съчетана с брошка и шнола във вид на цветя.



2005 г. - Ема Уотсън излиза на корицата на списанието Teеn Vogue и може би поради нараснала увереност в себе си си позволява да покаже образ в стил хипи.



2007 г. - на премиерата на „Хари Потър и Орденът на Феникса“ Ема Уотсън позира с рокля на Chanel. По-късно актрисата много пъти ще се появява с тоалети на френската модна къща, с което ще привлече вниманието на Карл Лагерфелд и ще стане рекламно лице на парфюм на Chanel.



2009 г. - на премиерата на поредната част на „Хари Потър“ в Лондон Ема блесва с романтична рокля на Ossie Clark, която толкова силно се развявала на вятъра, че дала на феновете на актрисата почва за еротични фантазии. „Дори не си спомням как стана това. Но носих бельо все пак“, смее се актрисата по-късно в шоуто на Дейвид Летерман.



2009 г. - на премиерата на филма „Хари Потър и нечистокръвния принц“ в Ню Йорк студентката на университет Браун отново демонстрира добър вкус с кожена рокля Proenza Schouler, която не изисква добавянето на по-ярки аксесоари и украшения.



2010 г. - на лондонската премиера на първата част на филма „Хари Потър и Даровете на смъртта“ Хърмаяни се появи с къса коса и черна дантелена рокля Rafael Lopez for Atelier Mayer. Таблоидът Daily Mail забелязал парче тиксо на гърба на роклята и не пропуснал да се пошегува, че „актрисата явно се е притеснявала роклята да не се изхлузи от нея“.



2010 г. - рокля от Calvin Klein – семпла на пръв поглед. Тук на преден план обаче излизат аксесоарите – златни цветчета в косата и ефектна дълга гривна в същия стил. „Питах Calvin Klein дали могат да ушият рокля специално за мен. И те изпълниха молбата ми“, споделя актрисата.



2011 г. - на финалната премиера на „Хари Потър“ в Лондон Ема Уотсън идва с рокля на Oscar De La Renta, обувки Giuseppe Zanotti и аксесоари Boodles. И изглежда като приказна принцеса.



2011 г. - на премиерата на последния филм от поредицата в Ню Йорк Ема Уотсън помаха за сбогом на ролята на Хърмаяни с рокля от есенната колекция Bottega Veneta. Актрисата не пророни нито една сълза, доказвайки, че е силна жена и ще може да преживее раздялата си с Хърмаяни.