Подобен тип луксозни гардероби са рядкост в домовете ни, но ако сте силно привързани към дрехите си и разполагате със свободно помещение като нищо можете да си спретнете личен моден бодуар.

Представяме ви няколко идеи от различни интериорни дизайнери за създаване на един наистина впечатляващ дрешник.

Важно е да знаете някои задължителни правила за обзавеждането на гардероба-стая:



- За да създадете едновременно функционални и естетически удобства на гардероба си трябва да се подсигурите с голям и удобен стол.



- Помислете за подходящо огледало, което ще се превърне в опорна точка на целия гардероб. Идеалната дистанция, от която е добре да се оглеждате е 2 метра. Най-добре е да сложите огледалото на вратата на стаята-гардероб, защото така няма да заемате излишно пространство и вероятността да го бутнете и счупите е с пъти по-малка.

- Мислете във „вертикална посока“, когато избирате рафтовете за дрехите си. За да поберете всичките си съкровища издигнете шкафовете си до тавана.

- Не подценявайте избора на подходящо осветление! За да предпазите дрехите си от избеляване ограничете слънчевата светлина до минимум. Трикът, който е добре да приложите е да съсреодоточите осветлението между гардероба и вас самите (а не зад вас). Специалисти твърят, че така можете да видите истинските цветове на дрехите и аксесоарите, а не сянката от рафтовете и силуета ви. Звучи като съвет за неадекватни, но се замислете колко от вас са разположили именно по този начин осветелението при гардероба си?