Всяка жена е изпитвала удивителния прилив на адреналин, когато забележи нещо сладко и стилно в магазина.

Какво правите, когато това се случи? Взимате дрехата и тичате към пробната и след това се влюбвате още по-силно, умът ви започва да работи и не можете да прецените реално дали дрехата има място във вашия гардероб.

Накрая той се оказва пълен догоре, а вие все пак нямате какво да облечете. И отново тръгвате на пазар.

Порочен кръг. Искате ли да го избегнете? Прочетете нашите прости и полезни съвети за идеалния гардероб.

1. Колкото по-високи токчета- толкова по-добре!

Всеки знае, че високите правят краката да изглеждат по-дълги и слаби. Но може би не сте знаели, че токчетата ви осигуряват и още нещо- разнообразие. Високите токчета отиват на всичко от официален костюм до небрежен дънков тоалет.

Правилото е следното: колкото по-високо е токчето, толкова по-лесно ще да го пригодите за случая.

Средно-високите токчета и ниските тънки токчета са стабилни и удобни, но не предлагат голямо разнообразие.

Високите тънки токчета са най-добри, но ако не можете да вървите добре в тях, заложете на по-дебели високи токчета с по-необичайна форма.

2. Размерът е важен

Всичките ви дрехи трябва да са вашия размер и да ви прилягат идеално. Ако не е така, вероятно се чувствате неудобно и изглеждате зле. Освен това обръщайте специално внимание на равновесието на фигурата си и на пропорциите.

Например, идеалната дължина за горнище е съвсем малко под колана ви. Късите якета изглеждат страхотно с дънки, риза или фланелка. Крачолите на панталоните трябва да свършват на нивото на най-широката част от глезена ви и ще изглеждат добре с високи токчета, плоска подметка или с боти.

3. Да живее класиката!



Вместо да подновявате гардероба си напълно всеки сезон, можете да инвестирате в класически дрехи, които винаги ще са на мода. Те ще са основни за гардероба ви и ще можете да ги раздвижвате с ярки детайли.

Някои класически дрехи, в които си струва да инвестирате:

- тренчкот
- кожено яке
- малка черна рокля
- яке в стил Шанел
- блузи и фланелки в неутрални цветове

4. Играйте си с цветовете!

Ако мислите, че гардероб, пълен с черни дрехи ви гарантира разнообразие, вероятно се заблуждавате. Нуждаете се от малко цвят, за да не изглеждате постоянно като излязла от офиса. Има няколко начина да промените стила си с помощта на малко цветове. Можете, например, да комбинирате ярка фланелка с пуловер или жилетка, да добавите аксесоари в крещящи цветове към класически костюм или проста рокля – така ще изглеждате подходящо едновременно за работа и за купон.

5. Първо инвестирайте в основните неща.

Някога планирали ли сте да разгледате за шал или брошка? Не го правете. По-ефективно е първо да си купите скъпите и основни неща: палто, рокля, костюм и т.н. Чак след като се сдобиете с тях се захващайте с търсенето на по-дребните детайли и аксесоари.

Очаквайте продължение.