Наред с останалите цитрусови плодове, наред с пипера и горските плодове, лимоните обаче са и източник на сексуална мощ при мъжете.

Причината се крие в това, че всички изброени по-горе храни стимулират кръвообръщението и кръвооросяването, в резултат на което ерекцията е бърза и трайна.

Артериите и кухините в пениса се изпълват много по-бързо с кръв, когато редовно се ядат лимони, заключават специалисти в областта на сексуалното здраве, като по този начин мъжът е в състояние да задоволи потребностите на своята половинка в интимен план.



За мъжете в напреднала възраст витамин С е незаменим помощник в сексуалния живот, припомнят сексолози, като отново посочват лимона за основен източник.

В същото време, цитрусовият плод и съдържащият се в него витамин възпрепятства инфeкциите и тяхното развитие. По този начин той е изключително ефективен срещу уринарни инфекции, които са пряко свързани със сексуалните функции на мъжа.

Въпреки ползите на витамин С, трябва да се има предвид и че той може да бъде опасен. Препоръчителната дневна доза е от 60 до 90 мг, а ако тя се надвиши, може да се стигне до редица опасни състояния, сред които и проблеми с бъбреците