Световният финал на конкурса Triumph Inspiration Award 2011 се проведе на 6 юли по време на седмицата на модата в Берлин.

Лили Коул представи най-красивото бельо на световния финал на конкурса. На бляскавото модно шоу бяха поканени повече от 500 международни гости, пред които 37-те финалисти, които представиха дизайнерските си творения.

Всички дизайнери са вдъхновени от мотото на конкурса “125 years of celebrating women”, което е избрано по случай 125 годишния юбилей на „Триумф”.



След представянето на колекцията Shape Sensation за сезон пролет-лято 2012 настъпи дългоочаквания момент – журито предостави своето решение и известния британски телевизионен и радио водещ Джордж Ламб обяви името на победителя.

Победителите в конкурса Triumph Inspiration Award 2011 е Богларка Бодис от Унгария с модела Les Fleurs du Mal:



След Богларка Бодис победители се наричаха също и дизайнерите на второ и трето място. Втора стана Нуртен Юксел от Турция с модела Hezârfen, а на третото, също почетно място, се оказа Диана Бодина от Румъния с модела AVA 1236.

Тримата победители: Унгария, Турция и Румъния:



Нашата страна беше достойно представена и тази година от българската финалистка Евелина Гелина и нейния модел „Многолик индивидуализъм”.

Вижте всички творения на 37-те финалисти на 125 годишния юбилей на „Триумф” ето ТУК!