Пролетта чука на вратата ви, а вие нямате сили за нищо? Трябва спешно да вземете мерки!

Умората има свойството да се натрупва, затова трябва да се борите с нея отрано. За да се чувствате бодри и да имате достатъчно сили както за изпълнение на задълженията си, така и за да се раздвате на живота, трябва да обърнете особено внимание на ежедневното си разписание.

Променете нещо в него, почивайте си повече и си оставете време за себе си.

За целта ви предлагаме няколко полезни съвета:



- Физическите упражнения са най-добрият начин да преодолеете хроничната умора, тъй като те повишават енергетичния потенциал на организма.

- Режимът е важен за пълноценното възстановяване на организма ви. Определете си точен час за лягане вечер и го спазвайте стриктно. Само така ще можете да се наспите нормално.

- Консумацията на съдържащи кофеин напитки и сладкиши може и да ви даде сили, но за кратко. В по-големи количества кофеинът довежда до енергетична криза. Не злоупотребявайте с кафе и шоколад.

- Правете си по-често охлаждаща маска за очи. След цял ден работа на компютър това е необходимо.

- Ползвайте тоник за лице, съдържащ ароматични масла и билкови екстракти. Почиствайки лицето си с него ще се ободрите за малко.

- Отмийте умората от себе си – една 15-минутна гореща вана или пък един бърз контрастен душ ще ви ободрят значително.

- Разхождайте се на открито. За хората с еднообразна и уморителна работа е много полезно да излизат периодично в течение на работния ден за 10-15 минути.

- Когато се приберете вкъщи, пуснете си релаксираща музика и си позволете да се отпуснете.