Еленски очи, стройна фигура, очарователна невинност. Това е Туиги – истинско вдъхновение, жива легенда, обявена за модна муза на всички времена.

Нека разгледаме уникалният й стил.

Лесли Хорнби, както е истинското й име, е вече супермодел на крехка възраст. Обявена е за лице на 1966 от престижно списание. Покорява света с миловидните си очи и леко момчешка фигура.

Туиги, почитана от фотографи и дизайнери, изглежда ослепително във всичко, което облече. Модният подиум сякаш е създаден за нея. След 4 години в бизнеса решава да приема само определени проекти за съвместна работа.

Модните гурута използват името и за популяризиране на екстравагантност и оригиналност.



На стилът й се подражава и до днес. Известни фризьори преоткриват късата прическа. Само погледнете Сиена Милър и Агнес Дийн. Някои знаменитости, повлияни Туиги, използват основните елементи от стила и и в небрежните, и в най-официалните си облекла.

Като първия супермодел и най-сниманото лице на света Туиги позира за кориците на Vogue, Seventeen и Newsweek. Тя е символ на невинност и чистота, затова отказва да се снима в неприлични дрехи. Кукленският и стил освежава модната сцена с шарени миниполи и модернистична визия.



Бившият модел, актриса и певица е предшественик на бохемския шик, който е на почит в днешно време. Гардеробът на един модернистичен фен на Туиги задължително включва дрехи в земни тонове и топли цветове, флорални и геометрични мотиви. Освен миниполите нейна запазена марка са и цветните рокли, украсени с панделки, копчета и ципове. Големите слънчеви очила, чантите в различни тонове и обиците-халки веднага придават изисканост на по-небрежните и дрехи.



В момента 60 годишният бивш модел намира заслужено място в медийното пространство с различни роли в сериали, както и в журито на America’s Next Top Model. Освен това продължава да рекламира колекциите на Marks & Spencer.