Понякога имаме нужда да се връщаме в миналото.

Да се опияняваме от дивата Тина Търнър, после пък да прескачаме в настоящето, за да видим колко откачено нещо е облякла Лейди Гага…

А като за десерт извървяваме 2 десетилетия назад, където Мадона все още тържествува със стила си.

Иконите в музиката остават и надживяват всичко онова, което наричаме актуално, модерно и съвременно.

Ето кои изпълнителки вдъхновиха музикалната, модната и уличната култура през годините.

Ани Ленъкс

Несъмнено една от най-големите модни икони на 80-те. Вокалистката на Eurythmics превърна мъжките дрехи в запазена марка на властните и стилни жени.

Ще я запомним с костюмите, кожените якета и неоновите сенки на очите.

Бионсе

Би е от онези звезди, които никога не прекаляват с нищо, освен с емоциите на сцената.

Тя винаги покорява червения килим с пищни и запомнящи се рокли на дизайнери като Cavalli, Armani и, разбира се, с тоалети, създадени от собствената й майка и личен стилист – Тина Ноулс.

Появата й на голяма сцена е почти винаги ознаменувана с предизвикателни дрехи, от които пръщи сексапил и женственост.

Диана Рос

Заедно със своите колежки от триото Supremes се превръща в истинска модна икона на 60-те.

Запазената им марка винаги е била плътна черна очна линия и обемна прическа до малко под ушите.

След като се захваща със солова кариера Диана Рос продължава да обира погледите с разпознаваем стил – блестящи вечерни рокли и огромна коса.

Шер

Легендарната Шер навлиза в света на модата, когато през 1967г., редактор от Vogue я „намира” на парти, организирано от Жаклин Кенеди.

Тя става известна покрай дуета с покойния й съпруг Сони Бони, когато дългата и права черна коса, пъстрите бандани и туники и хипи нотката в стила им покоряват Америка.

С времето Шер се променя, докато не се овековечава с разпознаваемия си секси рок стил и ситно къдрава коса.

Дженифър Лопез

Тя може да идва от Бронкс, но пък за дълго остана в Холивуд, където се превърна във фактор, с който шоу бизнесът се съобразява.

Можем да я наречем „Посланик на модата”, защото независимо къде се появява, тя изпипва визията си до съвършенство. Versace, D&G, Armani са само част от дизайнерските къщи, които се грижат за външния вид на Джей Ло.

Мадона

Мадона има толкова много различни лица, че може да се конкурира само с бройката съпрузи на Елизабет Тейлър.

Визиите, с които ще я свързваме винаги са поп-фънки стила от 85-та и филма „Отчаяно търся Сюзан” и еротичния стил от 90-те и по-конкретно - заострения златист сутиен на Jean Paul Gaultier от турнето й „Blonde Ambition”.

И докато преди Чиконе пропагандираше носенето на бельо като дреха, в момента тя се придържа към далеч „по-консервативен” стил.

Кайли Миноуг

След като Шер свали перуките си и преди още Лейди Гага да взриви индустрията с на моменти идиотските си стилни включвания, имаше само една изпълнителка, която умееше да прави грандиозен музикален театър – Кайли.

И докато на сцената тя е жената-фурия, облечена с оскъдни костюми в крещящи цветове, шлемове, маски и перуки, то на червения килим винаги е била нежна и женствена.

Бьорк

Стилът на Бьорк е еклектичен и сюрреалистичен, точно каквато е и музиката й.

Бонбонени или крещящи цветове, ушанки, маски и рокли във формата лебед – малка част от магията на шантавата изпълнителка.

Очаквайте продължение.