Автор
Woman.bg

Най-актуалните туристически дестинации за 2011

Къде да отидете на пътешествие през 2011 година? Кои страни и градове заслужават най-много вниманието ви и кои курорти са най-“модерни” в момента?

Предлагаме ви няколко дестинации, които да посетите.

1. Италия



Колкото и да се приказва за Силвио Берлускони, Италия си остава прекрасно място с превъзходна кухня, красиви градове и зашеметяващи произведения на изкуството. През 2011 година Италия празнува 150-ата годишнина от съществуването си като единна държава. Така че защо не отидете да празнувате заедно с италианците?

2. Перу (Мачу Пикчу)



Тайнственият град на древните инки в Андите тази година ще отбележи стогодишнината от откриването си. Това е първата причина да го посетите. Втората е, че именно Мачу Пикчу е получил престижната награда World Travel Awards като най-важна дестинация за еко-туризъм в света. Туризмът в Перу спомага за икономическото и социално развитие на региона.

3. Бразилия



Тук всичко е ясно – Бразилия е страната на карнавалите и сериалите, спечелила е правото да бъде домакин на световното първенство по футбол през 2014 г. и на летните Олимпийски игри през 2016 г. Тези две грандиозни събития станаха катализатор за редица нови проекти и за засилена борба срещу престъпността. В Бразилия се строят много нови хотели, планира се дори построяването на високоскоростна ЖП-линия между Сан Паулу и Рио Де Жанейро.

4. Германия (Берлин)



Експертите в областта на туризма признават, че немската столица си е спечелила титлата на най-добро място за градска почивка наред с Ню Йорк, Лондон и Париж. На какво се дължи това ли? В Берлин има всичко, което могат да потърсят почитателите на културните развлечения и нощния живот – разкошни музеи, модни бутици, нестандартни ресторанти и музикални събития.

5. САЩ



Едно от най-актуалните туристически течения на 2011 година е пътуването в САЩ с автомобил. Още повече, че скоро в кината ще излезе екранизацията на известната книга на Джак Керуак “На път”. Героят от романа прекосява Америка с кола и влак от изток на запад – от Ню Йорк до Лос Анджелис. Да минете по стъпките му си е истинско приключение!

6. Финландия



Турку е културната столица на Европа за 2011 година. Така че в крайморския град ще има много различни фестивали, концерти и изложби. Сауните обаче също ще си останат отворени! Пътят до Финландия не е чак толкова дълъг, а спомените ви оттам ще са незабравими.

7. Кабо Верде



Архипелагът, разположен край бреговете на Африка, често бива наричан “новите Канарски острови” и е чудесно място за зимна почивка на море. Слънчевите дни тук са узурпирали повечето дни от календара, за да можете да се насладите на пясъчните плажове, зелените планински склонове и извисяващия се в облаците вулкан. Кабо Верде обаче има особен характер – островите сякаш са рожба на карибска майка и африкански баща.

8. Шри Ланка (курорта Гале)



През 2011 г. в южната част на острова ще бъде открито ново летище в градчето Матара. Така ще можете много по-лесно да стигнете до Гале и други плажни курорти на Шри Ланка. Гале пострада сериозно от цунами през 2004 г., но сега се “възражда” с построяването на хотели-бутици и елегантни къщи за гости.

9. Индия (Мумбай)



Финансовият, моден и филмов център на Индия стана много популярен след излизането на филма “Slumdog Millionairе”. В Мумбай ще почувствате истинския дух на Индия – ще видите колониалните имения, източните пазари и невероятните храмове. И не само – в района Колаба има много нови изложби и художествени галерии.