Времето днес нещо ни се опъва, но няма да му се оставим да диктува настроението ни. Определено обаче по света има хора, които правят много повече, за да им е по-цветна и по-усмихната есента.

Има градове по света, в които за хората е нормално да си боядисват домовете в най – различни цветове. Това определено добавя доста колорит към обстановката.

Днес ще ви покажем, че креативността няма граници и предпочитанията на хората по света в какви къщи да живеят са много колоритни и сладурски.

Вижте сами!

Бриген, Берген, Норвегия

Едно доста колоритно място, което местните наричат Бриген и датира 900 години назад в миналото още в средните векове. През цялото това време град Берген е бил важно място за международна търговия и важно пристанище в севера.

Вилемстад, Кюрасао, Холандски Антили

Създаден през 17ти Век град Вилемстад в Куракао на Антилите е доста … холаднско изглеждащ град за тази част на света. Пристанището е една интересна смесица между цвят, кораби, вода и жилищна зона.

Гуанахуато, Мексико

Създаден през 1554г. град Гуанахуато в Мексико е една интересна смесица от най – различни цветове. Преведено от испански името означава Хълмът на Жабите поради факта, че за мексиканците жабата е мъдро животно, въпреки това зелените сгради добавят доста по-очевиден облик на това име.



Ла Бока, Буенос Айрес, Аржентина

Известният квартал Ла Бока, дом на футболният отбор Бока Хуниос всъщност е известен и със сградите си оцветени във всички цветове на дъгата. Създаден от италиански имигранти името на този квартал означава “Устата” и всъщност идва поради факта, че се намира по поречието на малка река.



Лима, Перу

За разлика от много туристически дестинации в тази държава, Лима е главно работнически град. Създаден е от и за работници и сигурно поради тази причина къщите в този град са във всякакви архитектурни стилове и цветове.



Лонгиърбиен, Свалбард, Норвегия

Създаден на едно островче намиращо се в снежната и мразовита Арктика, в това градче дори и малкото различен цвят се цени много. Именно поради тази причина хората си боядисват къщите във всеки цвят, за който се сетят.



Нихавн, Копенхаген, Дания

Тази водна линия на Копенхаген създадена през 17ти Век приютява едни от най – красивите за района сгради и в същото време е виждала какви ли не кораби и корабчета да минават по канала върху вълните. В днешно време тук е доста важно място, на което е пълно с барчета и кафенета, от които може да наблюдавате оживения воден трафик.



Риомаджоре, Лигурия, Италия

Едно наистина много очарователно градче, разположено между красиви зелени хълмчета и тюркоазен залив. Страхотно място за прекарване на ваканцията, а и доста романтично от това, което виждам.



Вроцлав, Полша


Човек трудно би повярвал, че подобен град може да се намира в Полша, но всъщност Вроцлав се намира точно там. Много приятно място, създадено още през далечният 12ти век и успяло да запази чара си чак до днес.