Кожните специалисти и козметиците се съюзиха, за да измислят репертоар от методи, с които да спестят на дамите дискомфорта, който този козметичен ритуал може да причини.

Бъдете първите, които разпространяват и практикуват някои от триковете и се гмурнете с изкуството на безболезненото обезкосмяване!

Ценните съвети за безболезнена кола маска на бикини зоната се основават на опит и години практика от козметици, които са нетърпеливи да използват таланта си, за да направят процедурите едновременно полезни и приятни.

Ексфолиране

• Успешната процедура се определя от състоянието на кожата ни. Следователно, горещо се препоръчва да поддържате кожата си и да почиствате повърхността й от продукти за грижа за тялото, както и от мъртви кожни клетки. По този начин, кола маската ще успява да захване косъмчето от подходящото място без да има никакви затруднения при премахването му. Идеалната процедура по ексфолиране трябва да се случи поне един ден преди часа за обезкосмяване. Включете ексфолирането, докато взимате душ, а водата и използването на гъба ще ви гарантират гладка и мека кожа.

Дишане

• Може да звучи смешно, но някои хора са свикнали да задържат дъха си, докато си правят кола маска. Това на практика лишава мозъка от кислород и увеличава болката. Професионалистите твърдят, че е по-полезно да си поемем дълбоко въздух и да продължим с процедурата по обезкосмяваме. Вдишвайте, когато ви нанасят кола маската и издишвайте, когато отстраняват окосмяването.

Факторът цикъл

• Не е новина, че цикълът оказва огромно влияние върху телата ни. Като последица е също добре известно и че кожата ни е доста по-чувствителна през този период. За да предотвратите силната болка е силно препоръчително да планирате процедурите по обезкосмяване след тези важни дни. Още повече, по време на този период сме по-чувствителни към болка и процесът може да се окаже дори още по-неприятен. Никога не забравяйте този фактор, ако искате да постигнете желаните резултати.

Твърда кола маска

• Козметиците използват различни текстури на кола маската. Онези, които искат да намалят евентуалната болка, трябва да си купуват твърда кола маска. Това е решението за премахването на окосмяването по-ефикасно и по-безболезнено.

• Потърсете специализирани магазини или четете внимателно упътванията, за да откриете най-добрата формула, която ще гарантира най-добрите условия за кола маска. Отлепянето на лентата може да бъде доста неприятно. Но това няма да се случи, ако се научите как да избирате най-добрите комплекти и качество на кола маската. Помнете, че си имате работа с чувствителна зона и колкото по-бързо и ефикасно приключите, толкова по-малко неприятна ще бъде процедурата.

Лед за успокояване

• След кола маската се уверете, че поставяте лед на третираното място. Той ще намали риска от раздразване и възпаляване на кожата. Много важно е също да увиете кубчетата лед в кърпа или фин плат, тъй като кожата не трябва да влиза в директен контакт с вода или влага. Най-добре дръжте леда не повече от двадесет минути. Това допълнително ще затвори порите, които са се отворили по време на отскубването на косъмчетата.