Автор
Woman.bg

5 неща за кола маската, които козметичката ще премълчи

Тя ще ви каже да не се притеснявате, но ще звучи много по-убедително, ако ви даде малко повече важна информация.

Направете следващия си час при козметичката по-лек с тези страхотни съвети:

1. Изпийте 2 аспирина 45 минути преди процедурата.


Тази стратегия е гениална, не само защото аспиринът и ибупрофенът имат обезболяващо действие, но и защото предпазват от възпаления.

2. Не планирайте кола маска преди да ви дойде.

Кожата ви е по-чувствителна по това време на цикъла, така че се опитайте да си направите кола маска поне три дни преди датата на менструацията ви. И дори не си помисляйте да отивате докато сте неразположена. Освен, че ще е неприятно за козметичката, в доста салони имат политика да не ви обслужват по това време от месеца.

3. Недейте да тренирате или да обличате тесни дрехи веднага след кола маската.

Нищо не разваля ефекта от обезкосмяването на интимните части като излизането на пъпчици. Това може да ви се случи ако тренирате до 48 часа след кола маската, тъй като обезкосмената ви кожа е свръхчувствителна към пот, бактерии и триенето в панталоните ви. И още нещо: носенето на тесни дрехи, като клинове например, може да увеличи шансовете за врастнали косми, тъй като могат да накарат косъма да расте под кожата, вместо навън. Някои дерматолози дори забелязват увеличаване на този тип растеж на косъма, след като клиновете станаха толкова модерни.

4. „Мерникът” ви може да не е така точен, така че внимавайте.

Не ви съветваме да сядате по тоалетните седалки с неясно минало, а да внимавате да не се измокрите и да бъдете предпазливи докато приклякате. Преди, окосмяването ви там долу е помагало, но след кола маска често нещата са малко по-различни.

5. Запишете си час между 3 и 5 следобед.

По това време на деня имате най-голям праг на болка. Ако в 10 сутринта процедурата може да ви накара да запищите, то следобед само ще трепнете.