Автор
Woman.bg

Неща, с които саботирате връзката си – II част

Продължение.

3. Споделяте всичките си притеснения с приятелите си

Признайте си: чувствате се страхотно след като си кажете всичко на сесия с приятелките. Можете да се оплаквате, че миналата събота гаджето май е загледало някаква или че той иска да си купи кола, вместо да похарчи парите за годежен пръстен. Но ако не спирате да мрънкате дори за най-дребните неща, може да саботирате връзката си.

Приятелите ви искат да ви подкрепят, ще ви съчувстват и няма да оспорват мнението ви, но след разговора всички ще си тръгнат убедени, че гаджето ви не се справя много добре.

Цялото тръшкане може да повлияе на мнението на приятелите ви за гаджето и накрая те ще спрат да подкрепят връзката ви, тъй като ще си спомнят последните неща, от които сте се оплаквали. Поуката е, че не трябва да спирате с женските приказки, но се съобразявайте - не забравяйте да споменете и хубавите неща, които той прави за вас. Така ще се чувствате много по-доволна от връзката ви и ще си припомните, че той е добър човек.

4. Не смятате, че сте красива

Трудно ли приемате комплиментите за тялото си? Паникьосвате ли се, когато гаджето ви гледа как отивате гола до банята? Свивате се, когато той погалва корема ви? Тези на вид незначителни навици, могат да се окажат по-опасни от колкото предполагате, тъй като ниското самочувствие може да навреди на сексуалния ви живот.

Ако не се чувствате секси, явно не ви се прави секс или искате да го правите само на загасени лампи и облечени. Много мъже се чувстват разочаровани, защото намират приятелките си за красиви, но жените са потиснати от ниската себеоценка.

Първото, което трябва да направите, за да не позволявате на несигурността ви да навреди на връзката, е да намалите тюхкането за тялото ви до минимум. Спрете да изтъквате недостатъците си пред гаджето – нали не искате да го убедите в думите си? Знаем, че на теория е лесно, но се постарайте да се променяте постепенно. Може да започнете от спалнята – ако не искате да го правите на светнато, запалете няколко свещи. Все пак всеки изглежда добре на светлината на свещи.

5. Бъркате надеждите с реалистичните очаквания

Вероятно сте си фантазирали често как гаджето прави нещо специално за вас – например организира парти изненада за рождения ви ден – и когато това не се случи, се чувствате разочаровани. Може би дори сте се ядосали, че ви е взел само кексче и пуловер. Подобно поведение може да навреди на връзката ви.

Не можете да започвате една връзка и да си създавате сценарии за това как да протича тя. Много от нас имат невротични очаквания, основани на фантазии. Добре е да имате известни очаквания към мъжа си, но те трябва да са съобразени с възможността да се осъществят в действителност.

С други думи, ако приятелят ви никога не планира малко бягство за уикенда, не си правете илюзии, които ще ви разочароват. Забавно е да си фантазирате, но ако това ви причинява постоянни разочарования, по-добре се фокусирайте върху нещата, които приятелят ви прави (вместо върху нещата, които не прави). Така ще заздравите взаимоотношенията си.