Рецепта за едни много вкусни скариди по китайски.

Необходими продукти:

125 г ориз Басмати,
150 г скариди,
1 стрък праз,
1 червена чушка,
250 г гъби,
100 г бамбук,
1 с.л. зехтин,
3 с.л. соев сос,
3 с.л. лимонов сок,
сол и пипер

Начин на приготвяне:

Ориза се сварява според указанието на плика в подсолена вода. Скаридите се изплакват и водата се попива.

Зеленчуците се нарязват на фини лентички.

Мазнината се нагрява в китайския тиган и скаридите се запържват 2 минути.
Изваждат се с решетеста лъжица. В същата мазнина 5 минути при непрекъснато бъркане зеленчуците, бамбука и гъбите се запържват.

После се добавят скаридите, соевия сос и лимоновия сок, овкусяват се с пипер и сол и остави да заври. Ориза е готов за сервиране.