Необходими продукти:

300 гр. картофи
1 глава лук
1 малка тиквичка
4 суп. лъж. зехтин
3 големи яйца
100 гр. сварени коктейлни скариди
сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите и тиквичката се нарязват на малки кубчета, а лукът на полумесеци.

Половината зехтин се загрява в дълбок тиган. Прибавят се картофите и се запържват за няколко минути, докато придобият лек златист цвят.

Разбъркват се периодично, за да не загорят. Добавя се лукът и тиганът се похлупва с капак. Зеленчуците се задушават за 15 минути.

Добавят се тиквичките и зеленчуците се готвят още 15 минути, без капак.

Зеленчуците се изцеждат, ако има останала течност в тях. Към тях се добавят скаридите.

Яйцата се разбиват с вилица в голяма купа. При тях се изсипват зеленчуците, посоляват се със сол и черен пипер и сместа се разбърква хубаво.

Останалата половина зехтин се загрява в тигана. Сместа се изсипва наведнъж и се притиска към дъното на тигана с шпатула. Омлета се готви 7-8 минути, непокрит на силен огън.

Приготвя се плоска чиния с размера на тигана. Когато омлетът е готов от едната страна с помощта на чинията се обръща от другата страна. Чинията се поставя върху тигана и се обръща на обратно, така че омлета да падне в нея. След това се връща в тигана с неопечената повърхност обърната към дъното на тигана и се допича за 5 минути.

Източник: kulinarno-joana.com