Barre au sol (в буквален превод: стенка на пода) се практикува без стенка.

Тази гимнастика е създадена от руския танцьор и хореограф Борис Княжев, по времето на създаването на школата си по класически балет в Швейцария където бил принуден да загрява балетистите си на пода тъй като разположението на прозорците на сградата не позволявало да се монтира стенка. Така възникнал стилът “Barre au sol”.

Гимнастиката “Barre au sol” представлява, упражнения с които балетистите загряват, за да подготвят мускулите и ставите си за балетните стъпки.

Правейки ги на земята, човек избягва влиянието на гравитацията върху гръбнака, което всъщност дава много свобода на движенията, без това да причинява болка. Съчетавайки стил - земна гимнастика с класическата техника, като целта е да се даде пълна тренировка на физически неподготвени хора, който са по цял ден зад бюрата, в колите или работата им ги задължава да бъдат почти през целия ден прави.



“Barre au sol”:

1. Тази гимнастика ще направи тялото ви гъвкаво и слабо
2. Стречинг терапия за цялото тяло,
3. Еликсир за гръбнака
4. Увеличава гъвкавостта на ставите
5. Подобрява стойката.

Усещането при изпълнението на упражненията е все едно нищо не правиш, защото гимнастиката изглежда мързелива, а всъщност се сдобиваш с прекрасна фигура, разпускайки с цялото тяло и след тренировката твърде е вероятно да получиш мускулна треска. Тези упражнения се изпълняват в самостоятелен часили да бъдат добавени към тренировка по пилатес или каланетика вприятна и спокойна атмосфера, подсилена от ароматни свещи и чил-аут музика се явява като идеалната комбинация за спорт и релаксация.