Здравейте,

Имам следния проблем (доколкото това може да се нарече проблем). Аз съм на 19 години и започнах половия си живот на 16. От около година имам нов приятел. Веднъж ми предложи да гледаме заедно един порно клип, в който, докато правеха секс, момичето беше направило шпагат. След това моят приятел ми предложи да пробваме тази стойка и аз, разбира се, се съгласих, нищо че не мога да правя шпагат. В поза със широко разкрачени крака изпитах страхотно удоволствие. След това я пробвахме още няколко пъти и аз се пристрастих към този начин на правене на секс. От около 2 месеца започнах и сама да се разтягам на шпагат, защото това ме възбужда и провокира в мен еротични фантазии. Моят въпрос е нормално ли е това, защото съм загатвала на мои приятелки за секс на шпагат и те не искат и да чуят. А при мен това стана едва ли не единствен начин за получаване на оргазъм

Здравейте, това беше много приятно писмо.

Вие сте измислили свой начин да получавате удоволствие и разбира се, че това е хубаво. Отдавна в сексологията не се използват думи със значение на „нормално”.

Когато преди 6-7 години учих сексология в университета, тогава аналният секс се смяташе за аномален и „извратен”. А днес в учебниците се пише, че това е напълно нормална форма на сексуално взаимодействие. Стандартите се менят всяка година.

А ние сексолозите твърдим, че няма нормално или ненормално в секса, има действия, които доставят удоволствие и такива, които не.

Щом сексът в поза шпагат Ви доставя удоволствие, значи можете да го правите когато, където и както си пожелаете!

Освен това, колкото сте по-гъвкава, толкова по-добре за цялото Ви тяло! Скованото тяло не е секси. Колкото сте по-гъвкава и развижена, толкова по-женствена и съблазнителна ще сте в очите не само на приятеля си.

Между другото, не случайно гимнастичките и балерините са едни от най-търсени любовници - те правят секс в най-сложни и невероятни пози, което носи незабравими преживявания и за двете страни.

Не се тревожете от реакциите на приятелките си. Бъдете сигурни, че и те имат сексуални фантазии и навици, които биха Ви оставили с отворена уста.

Ако искате и вие да зададете своя въпрос, пишете ни на sex.uroci@woman.bg

Всички материали от рубриката "Секс уроци" можете да видите тук.