Има области, на които изобщо не се правят или много рядко се допускат татуировки.

Разбира се, винаги можете да намерите някой, който да ви татуира дори езика, но това ще ви струва доста.

Повечето тату-майстори отказват да рисуват върху гениталиите, зърната, езика и вътрешната повърхност на устата, очите, устните. Някои дори отказват да правят рисунки по лицето и правят само постоянен грим.

Краката и ръцете също са много специфични области за украсяване, тъй като кожата редовно се обновява и татуировката бързо променя добрия си външен вид.

Има няколко места от тялото, на които не се препоръчва татуиране по чисто технически причини: ноктите, косата, зъбите. Тук не съществува кожа, която е необходим елемент за изграждането на татуировка.

Все пак в някои салони за красота, които предлагат рисунки върху косата с водоразтворими бои. Те са трайни до първото измиване.

Не на последно място трябва да се отбележи, че в области, където са разположени лимфни възли, се рисува изключително внимателно и изобщо не е препоръчително.

Татуировките не са подходящи и на места, засегнати от кожни заболявания. Това се допуска само със съгласието на лекуващия лекар, и то в редки случаи.

Татуирането върху белези може да бъде добър начин за прикриването им, но също трябва да се прави изключително прецизно и предпазливо.