Като видни шокохолици продължаваме с шоколадовите предложения за пътуване.

След Белгия, класическата дестинация в жанра, идва ред на не по-малко вълнуваща идея:

Бирмингам

Чудите се какво толкова шоколадово има във втория по големина английски град? Ами, всъщност тук е Cadbury World – най-вкусният парк за забавления в цяла Европа.

Това е може би една от най-шоколадовите дестинации изобщо на стария континент, при това – целогодишно.

Освен, че тук можете да се насладите на качествен шоколад с разнообразни вариации във вкусовете, обиколката на парка има и образователна идея.

Това важи не само за хлапетата, но и за възрастните, тъй като шоколадовият тур проследява изторията на какаото и на производството на десерта.

Cadbury има какво да разкаже в това отношение – основателят на бранда, Джон Кедбъри, стартира продажбата на шоколад преди почти 200 години.

Някои от рецептите му се използват и до днес, а технологията на производството също е интересна, въпреки новите технологии в бранша.

Целият парк предлага общо 14 атракциона, които проследяват различни исторически моменти, както и кафе и най-големия магазин на Cadbury в света.

Освен това постоянно се организират тематични събития и забавления за цялото семейство, като танцово шествие на открито, седмица на Боливуд, на призраците и чудовищата и какво ли още не.

С други думи, това пътуване е идеално за цялото семейство, но и с приятели няма да скучаете.

Бирмингам от своя страна е известен фестивален град с богата програма през цялата година. Тук можете да попаднете на международни празници на книгата, театъра, танците, фолклора, джаза, храната, театрите, изкуствата, музиката и още много други.