Не знаем за вас, но ние сме заклети шокохолици – толкова сме зависими от сладкото изкушение, че поне веднъж седмично правим сериозни компромиси и с най-строгата си диета.

Оказа се, че всички фенове на какаовия десерт могат да си спретнат тематично пътуване, подвластно изцяло на неговата магия.

Всъщност, открихме няколко шоколадови дестинации, които си заслужава да се включат във ваканционните ви планове. Започваме с:

Белгия

Едно от първите неща, с които светът свързва Белгия, разбира се, е шоколадът. А един шокоманиак определено има на какво да се зарадва в столицата й Брюксел.

Там буквално можеш да се изгубиш приятно в морето от магазини, продаващи най-хубавите ръчно приготвени трюфели, шоколадови блокчета и още много други лакомства от какао.

Линията от шоколадови изделия на прочутия Pierre Marcolini представя летни и зимни „колекции” лакомства, досущ като модните дизайнери.

A искрящият розов цвят на шоколадовите опаковки на още един белгийски факир на шоколада – Wittamer, е не по-малко неустоим от съдържанието им.

Leonidas и Godiva също имат какво да предложат на многобройните си почитатели.

Както можете да предположите, няма да имате препятствия при намирането на чаша хубав горещ шоколад, тъй като дори и кафето в Белгия се сервира с квадратче от сладкото удоволствие.

В Брюксел има и Музеи на шоколада, както и много изложби, посветени на изкуството да се прави този десерт.

Градът е особено красив през пролетта и есента, когато е топло и приятно за разходка. От София има редовни директни полети на ниско тарифни и на стандартни авиолинии.

Подобно пътуване е идеално както за влюбени, така и за по-големи групи приятели, които заедно да се насладят на страстта си към шоколада.