Скандално: Елитна гимназия стана арена на чалга клип

18 май 2017 | 08:46
видяна 11284
коментари 4

Истинска буря се разрази, след като директорката на Националната гимназия за приложни изкуства ,,Свети Лука"разреши снимките на чалга клип в двора на училището.

Тя позволила песента с красноречиво заглавие "Бухалка" да бъде снимана на територията на учебното заведение, срещу дарение от 200 лв. В противоречивото видео провокативно танцуват и ученички от гимназията, които да на възраст между 15 и 16 г. Всички те имат писмено съгласие от родителите си, че могат да участват в заснемането на клипа, съобщи БНТ. 

Изпълнител на песента е поп-фолк певецът Ангел, според когото няма нищо странно в мястото на снимките. Той допълни, че ученичките харесват такава музика и са участвали с удоволствие в заснемането на видеото. 

Ето и част от текста на песента :

“Ти ще си ми, мацко, новата тупалка,
твоето малко дупе плаче за бухалка.
Не ми се оправдавай, че си много малка,
че твоето секси дупе става за бухалка.“


,,Къде е проблемът, в кабриото бялото или в танците. Дори момичетата, които играят и те не са разголени. Те са по дънки. Нито има насилие, нито има голота в клипа, за да се образува този скандал, който се образува", коментира красноречиво Ангел.Проблем в клипа не вижда и директорката на училището Лилия Балева. Тя твърди, че в учебното заведение стоят далеч от ценностите на този музикален бранш, а подобна музика дори е забранена. Но гимназията се нуждае от средства. За наема на двора настоятелството е получило 200 лв.

"Няколко часа в неучебен ден в двора на училището. Това е цялата работа. Призовавам всички тези, които не обичат чалгата и много се възмущават да правят като мен. Да не я гледат и слушат", обясни Балева. Все пак тя отбелязва, че съжалява, че не е проверила предварително за какво става въпрос, но е на мнение, че клипът няма да повлияе на реномето на гимназията.

С парите, изкарани от клипа, училището ще подпомогне своите възпитаници. Със събраните средства ще се транспортират творби на гимназистите до Орешака, за да могат да участват в Национален конкурс за даровити деца. Оказва се дворът е даван и друг път под наем - за сватби и кинопродукции. По този начин творбите на децата могат да се представят и в чужбина. 

Коментари

4 кървавица
  18 май 2017 | 19:16 отговор
 

каквито хората такава и държавата, до 50 години БГ може би няма да я има, само сиганин ша остане, така ще е докато има тъпи и евтини кифли..

 
3
  18 май 2017 | 12:50 отговор
 

Гнусна песен и гнусен клип!

 
2
  18 май 2017 | 12:19 отговор
 

Dokoga vsichko shte se pravi zaradi pari.DOKOGA PROSTOTII ZARADI PARI??!! Sprete se nai posle!!!!!

 
1
  18 май 2017 | 10:04 отговор
 

 

Добави Коментар

Най-четени