Ето какво се случва с тялото ни при редовна консумация на бира

10 юли 2017 | 13:00
видяна 23357
коментари 9
Снимки: Pexels, BrightSide

Интернет пространството изобилства с мотивиращи истории за фрапиращи трансформации на упорити мъже и жени, които са се отказала от вредните навици. Какво обаче ще се случи, ако вземем обратния пример? Какъв ще бъде ефектът върху здравето и външния ни вид, ако редовно консумираме нещо вредно, например бира.Страхотен експеримент на BrightSide показва как се променяме при ежедневния прием на бира в рамките само на един месец.

Мъжът, подложил се на този тест, е приемал по 500 мл бира всеки ден. Преди експеримента той е направил някои рутинни изследвания, за да се увери, че е в отлично здраве и е изглеждал ето така:

Какво се случва с тялото ни при редовна консумация на бира

Първият ден от алкохолното предизвикателство, както се досещате, минава изключително весело и забавно под влиянието на пенливата напитка. След седмица обаче той започва да получава главоболие всекидневно. Забелязва и промяна във външния си вид – лицето му е подпухнало и има тъмни кръгове под очите. Освен това изглежда доста блед и видимо уморен.

Какво се случва с тялото ни при редовна консумация на бира

На втората седмица се промъкват и други нежелани реакции. Изведнъж заспиването и събуждането се превръщат в изключително трудни за изпълнение дейности. А за да се почувства напълно свеж и да започне с рутинните си задължения, са му били необходими няколко силни кафета и поне един час подготовка.

Четете още: Как липсата на сън влияе върху мозъка


През третата седмица колегите му започват да забелязват, че е станал безкрайно раздразнителен и неефективен на работното си място. Дори самият той се улавя как стои и гледа в една точка, без да може да се съсредоточи над задълженията си. Към края на работния ден вече се чувства нечовешки изморен и безспирно гледа часовника си, с надеждата, че по този начин минутите ще започнат да текат по-бързо.

Петата седмица се оказва фатална за сутрешния навик на мъжа да бяга по 10 километра в близкия парк. Благодарение на фитнес гривната, която носи със себе си и следи пробяганите километри той установява, че те вече не надвишават 5.

Какво се случва с тялото ни при редовна консумация на бира

В края на експеримента мъжът с изненада забелязва колко е лесно да излезеш от форма и да качиш няколко килограма само с консумацията на една голяма бира дневно. Въпреки по-малко активните тренировки той всъщност не е спирал да тича и все пак т.нар. „бирено коремче“ е факт само след четири седмици. И за да потвърди всички негативни ефекти върху човешкото тяло, експериментаторът отива отново на посещение при своя лекар. Там установява, че подутото лице и недостигът на въздух са следствие от разширяването на кръвоносните съдове, „биреното коремче“ е резултат на нарушение във функцията на ендокринната система, а трудното заспиване – на проблеми с бъбреците.

Затова внимавайте колко често и в какви дози консумирате разхлаждащи алкохолни напитки в летните горещини!

Още по темата

Коментари

9 Бреи
  28 август 2017 | 22:10 отговор
 

Еее по голяма глупост не бях чувал аз пия по 200г ракия всяка вечер тоя от една бира хахаххаха

 
8 Жадни
  11 юли 2017 | 15:47 отговор
 

"Първият ден от алкохолното предизвикателство, ..., минава изключително весело и забавно под влиянието на пенливата напитка" Пишете каква бира е пил, че и ние искаме с една бира цял ден купон.

 
7 изумен
  11 юли 2017 | 12:52 отговор
 

По-голяма глупост не бях чел.На тоя черния дроб да не му е колкото на колибри?Една голяма бира на ден!?Че това е доза за кърмачета!

 
 
румен
12 юли 2017 | 09:34

Пич,не е за вярване,но аз самия наблюдавах подобни промени. Не си падам по пиенето,но през лятото бирата ми се услажда. Въпреки че правя крос всяка сутрин и изобщо съм спортен тип, в края на лятото забелязвам появата на "бирено коремче". Постоянната умора и безсъние бих обяснил повече с жегата,но може и да не съм прав. Във всеки случай спра ли бирата коремчето и умората изчезват.

6 видно
  11 юли 2017 | 09:26 отговор
 

хахаах че тя втората снимка е оригинала , първата е пипана.Освен фалщиви новини,пипани снимки вече има и измислени и невярни експерименти

 
5 Sloter
  11 юли 2017 | 00:17 отговор
 

Който е писал тая стаия има нужда от психиатър!

 
4 Абсолютни глупости
  10 юли 2017 | 21:32 отговор
 

Това писание го приемам като поръчана антиреклама.

 
3 ))))
  10 юли 2017 | 21:24 отговор
 

Ако от бира се пълнее...аз трябва да съм 200+кг...)))) Ако я ,,върна" Черно море ще е локва...)))

 
2 DBB
  10 юли 2017 | 19:10 отговор
 

Woman-ки, вземете се стегенете! Науката отдавна доказа, че биреното коремче е мит! Освен това ако човек е достатъчно физически активен от една бира на ден няма да му стане нищо. Това, че вас ви мързи да мърдате и обвинявате за коремчетата си бира е съвсем отделен въпрос ;)

 
1 Пълни глупости
  10 юли 2017 | 14:02 отговор
 

Пълни глупости!Ама дебели глупости!Не виждам нищо подпухнало в лицето му-явно е напълнял и изглежда ДАЛЕЧ ПО-ДОБРЕ от преди...биреното коремче Е ГОЛЯМ МИТ-особено ако тренираш-НУЛЕВА промяна!Вярно, действително малко му се е отразило,но разликата е минимална.Бирата ПОМАГА за заспиване-всъщност е едно от най-ефикасните средства...предпазва кожата от силното слънце,даже казват,че е полезна за мозъка(не си го измислям-така казват проучванията)и за още др...полезна е заради ХМЕЛТА-ако е истинска,разбира се... Това НЕ е пропаганда да се наливаме с бира и да прекаляваме с алкохола,но стига са ни нагнетявали ИЗЛИШНО тези НЕверни измишльотини!

 

Добави Коментар

Най-четени