Закуската: Краткият и вкусен път към креативността на децата

11 май 2017 | 16:30
видяна 1636
коментари 0

На повечето родители не им хрумва каква може да е връзката между креативността и храната на най-малките. Когато говорим за хранене, безспорно на първо място стои навикът да закусваме. Децата се учат от примера на родителите си и е много важно да превърнете първото хранене за деня в семеен ритуал, в който да участват всички.

Закуската е толкова важна, защото след нощния сън организмът се нуждае от енергия и хранителни вещества. За най-малките това е още по-наложително, защото дава енергия за растеж, учене, игри и спорт.

Безспорно най-добрият и бърз вариант е включването на зърнена закуска, мляко и плод в закуската на децата, съветва проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диететика.

Зърнените храни са богати на нишесте, което дава енергия, те съдържат и растителен белтък. Пълнозърнестите храни пък са източник на витамини от група В, на минерали и растителни влакнини. Плодовете придават свежест и са богати на различни витамини, минерали и отново на влакнини. Млечните продукти пък съдържат пълноценен белтък, Калций и витамини от група В и А, разяснява още проф. Дулева.

За да превърнете сутрините в забавление и детето ви да няма търпение да се събуди сутрин, можете да поднесете неговата закуска по нестандартен начин. Пълноценната закуска ще стимулира ума и организма му, а различното й поднасяне ще го накара да се почувства специално, да се забавлява и да изгради у него нестандартното мислене, което е в основата на креативността."Арт инсталацията", както шеговито наричаме банановото куче, отнема точно 5 минути и са ви необходими само три продукта: Зърнена закуска NESQUIK, банан и мляко. Ако сте настроени на още по-креативна вълна, можете да допълните чинията с картичка, в която да пожелаете усмихнат ден на детенцето си или да му дадете флумастери и да го помолите да ви нарисува кучето от банан или пък заека на NESQUIK.

Така ще дадете един много сладък старт на деня , при това с приятен шоколадов привкус!