Три причини да заложите на зърнена закуска

02 април 2017 | 08:15
видяна 4696
коментари 0

С настъпването на пролетта сутрините стават все по-красиви, топли и усмихнати, а ние сме изпълнени с енергия и единственото, от което се нуждаем, е лека и питателна закуска.

Аз, както и много дами по света, предпочитам зърнените закуски, защото приятният им сладък вкус засища не само сутрешния ми глад, но и ме зарежда с добро настроение. Освен това са полезни. Какво по-хубаво от нещо вкусно, което ще се отрази положително на фигурата и здравето ми?

Сити за по-дълго

Зърнената закуска е най-добрият начин да се заситим, без да прибягваме към калоричните сладки и тестени изкушения. Като всяка модерна жена и аз предпочитам здравословния начин на живот и имам специално отношение към храната и особено към закуската. След кратко проучване ще ви споделя от кои храни имаме най-голяма полза сутрин.Има благоприятно влияние върху теглото и здравословното състояние

В името на доброто здраве и стройната фигура е препоръчително да се храним балансирано и разнообразно. Сутрин се нуждаем от зърнени храни, плодове, зеленчуци и белтъци, под каквато форма си пожелаем (мляко, яйца, сирене, ядки, извара, месо). Това е съвсем лесно постижимо, стига да отделим достатъчно внимание на закуската си. Макар и много от нас, обсебени от работа и ангажименти, да я подценяват, тя има съществено значение за теглото и цялостното ни здраве. Започвайки деня с храни, които ни дават повече енергия, през останалата част от времето консумираме по-леки продукти и чрез движение изгаряме това, което сме приели сутринта. За съжаление, според мен, ние българите все още не си падаме по здравословната храна и пълноценната закуска. В комбинация със слабата ни физическа активност, затлъстяването се превръща във все по-съществен проблем, особено при подрастващите.

Ето защо аз обръщам специално внимание на храната и всеки мой ден започва с купа от любимата ми зърнена закуска, с мляко и лъжица мед. Винаги съм харесвала зърнените продукти, защото са здравословни и в същото време вкусни. От скоро се произвеждат и безглутенови зърнени закуски, което е чудесно за жени като мен, на които се налага да ограничават приема на глутен. Хубаво е да започваме деня си със зърнена закуска, защото тя съдържа калций, фибри, витамини и минерали. Тези съставки са прекрасни, защото засищат и освен това, според проф. д-р Веселка Дулева, национален консултант по хранене и диетика, са много важен източник на енергия.

Бързо, лесно, вкусно

Не на последно място трябва да ви споделя, че за мен може би едно от най-добрите предимства на зърнената закуска е времето, за което си я приготвям – не повече от минута. Просто ставам, взимам си душ и имам достатъчно време, за да избера какво да облека днес, след което набързо си приготвям любимата закуска и съм готова да посрещна новия ден.