Какво закусват децата по света

18 юни 2017 | 10:00
видяна 4781
коментари 0

В нашата представа балансираната закуска включва най-често зърнени закуски и храни, плодове, яйца и млечни продукти. Редица проучвания са установили, че децата, които закусват редовно, показват по-добри резултати при запаметяване и усвояване на нови знания и умения, което от своя страна води до по-добро представяне в училище. Те имат и множество други преимущества като по-висок дневен прием на плодове и зеленчуци, по-добри хранителни навици и често поддържат здравословно тегло. На другата крайност – децата, които пропускат сутрешното хранене, често се чувстват уморени, раздразнителни и неспокойни.

Тук сме подбрали няколко любопитни и традиционни здравословни идеи за закуски от целия свят, които ще ви удивят. Ако сте по-експериментаторски настроени през уикендите, когато имате повече време, можете да превърнете закуската в истински повод за пътешествия. Това ще ви позволи виртуално да бъдете една седмица във Франция, а следващата в Италия.

В Япония децата често закусват ориз, който е доста далеч от нашето мляко с ориз. Те го комбинират с пюре от ферментирала соя, което наричат „нато“.

Кашата безспорно е един от най-разпространените продукти, подходящи за закуска. В Китай обаче имат своя версия, която се нарича конгий (оризова каша). Тя често се комбинира с тофу и някакъв вид месо ...

В Израел често залагат на Шакшука, местен деликатес, който се прави от яйца, доматен сос и лук.

В Италия залагат на роднината на френския кроасан, който се нарича корнето. Той е по-плътен като текстура и обикновено е по-сладък.

Във Финландия залагат на каша от овесени ядки за закуска, често комбинирана с боровинки.

Турската закуска включва хляб, яйца, маслини, сирена, мед и конфитюри.Навсякъде по света, разбира се, залагат на любимите ни зърнени закуски, в комбинация с мляко и плод, които са много лесни за приготвяне и чудесни на вкус.