Защо възрастните мъже харесват по-младите жени

17 май 2017 | 17:10
видяна 11362
коментари 0
снимки: Librestock, Youtube

Всички сме добре запознати с клишето, че мъжете, особено в по-зряла възраст, предпочитат повече значително по-младите от тях жени. 

Много дами, които по определени причини в по-напреднала възраст все още не са създали семейство, изпитват много по-големи затруднения да открият половинка, отколкото мъжете. Според много проучвания господата предпочитат да се срещат и да създават романтични отношения с жени, които са значително по-млади от тях.

Каква е причината за това?

Съществуват много теории по въпроса, но главните причини са три. 

Четете още: Благородните лъжи, които са част от живота ни

Първа:
Единственият фактор, който въздейства благоприятно върху самочувствието на възрастния мъж, е вниманието на значително по-млада жена. То означава, че все още го бива и все още е привлекателен, дори и за дама, която е родена поне 7-8 години след него. Според много експерти повечето мъже губят увереността си с напредването на възрастта и все повече имат нужда от одобрението на привлекателни жени, особено ако са разведени или ергени. Романтичните отношения с по-млада жена ги кара да се чувстват горди, по-силни, мъжествени и неустоими. Това съвсем не означава, че дамите на техните години не са привлекателни. Просто младостта и енергията вдъхват на мъжете повече увереност. Любовните и сексуални отношения с жени, които могат да им бъдат дъщери, им въздействат като подмладяващо лекарство. Втора:
Те приемат жените на тяхната възраст като бивши съпруги.За едно от проучванията били разпитани много мъже на възраст между 50 и 60 години, които имат връзка със значително по-млади жени. На въпроса защо не се срещат с дами на тяхната възраст те отговарят, че за тях връстничките им са твърде еднакви. Според експертите разведените мъже са много по-критични към бъдещите си партньори и не желаят те да им напомнят бившите им съпруги. Освен това по-възрастните мъже биха искали жена, която е готова да се забавлява и не е обсебена от идеята за сериозно обвързване. 

Трета: По този начин те се справят с кризата на средната възраст

Най-често мъжете, които търсят вниманието на младите жени, се опитват да преодолеят кризата на средната възраст, която унищожава самочувствието им. И излизайки с по-млади жени, те изживяват втора младост. 

Четете още: Любов ли е или просто секс?
 

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени