Сексът на бъдещето - ще го има ли изобщо?

19 април 2017 | 11:00
видяна 6585
коментари 3

Ако досега не сте срещнали подходящия мъж, може би просто не е произведен! Доклад на футуролога Йън Пиърсън гласи, че през 2025 г. сексът с хуманоидни роботи ще се превърне в практика и дори ще замести интимните отношения между хора.

Секс роботи.

Изумявам се колко много неща ме изумяват. Бъдещето вече не е илюзия, обрисувана от високобюджетна продукция. Бъдещето дори не е далечно понятие. Нито абстрактна величина. То е тук и сега, независимо дали ни харесва и дали сме готови за него.Очевидно е, че технологията превзема света. Звучи крайно, но е факт. Ние сме социално, физически и дори емоционално зависими. С какво започва денят ви?

С аларма, събуждане от дигитален часовник, смартфон... Следва преглеждане на новините в неспирния поток от информация. Всеки електрически уред, автомобил, информационно устройство са „незаменими“ и производителите им целят да ги усъвършенстват до степен, в която да поемат максимално много задължения и усилия от наша страна. Какво бихте правили, ако дори за ден ви бъдат отнети всички видове техника? Може би ще последва паника.

Свикнали сме всичко да се случва бързо и лесно, с натискане на един бутон, задаване на команда... Свикнали сме да излагаме всеки аспект от живота си на показ и да използваме умните си устройства като средство за общуване.

И докато „смарт“ технологиите са жизненоважни, всяка част и аспект от човека биват подменяни. Какво е нашето бъдеще тогава? Ще заменяме органите си с изкуствени? Ще заменяме близките си с проекции, с роботи, защо не и с клонинги? Ще спрем да се нуждаем и търсим един друг, защото ще можем просто да си купим заместител? Ще спрем да сме близки, да се обичаме, докосваме, възпроизвеждаме? Ще се превърнем в 100% консуматори, които купуват и купуват... А това ще носи милиарди на компаниите, които ни продават заблуди и ги представят като сбъднати мечти.

Четете още: Мъжките имена, които възбуждат женитеПроучването на „секса на бъдещето“ е проведено с помощта на водещи магазини за секс играчки във Великобритания. Виртуалната реалност ще се насочи към най-съкровените желания на клиентите на бъдещето. Според тях виртуалният секс ще замести посещенията на порно сайтове. Прогнозите сочат, че високо осигурените, ще могат да си позволят още през 2025 г. различни форми на „интимност“ с хуманоидни машини. А през 2050г. се очаква половите контакти между хора да се превърнат в ненужни. Въпреки негативните и скептични отзиви, според Пиърсън тази нова тенденция ще изисква просто време, в което хората да се приспособят и да свикнат. А следващата стъпка ще са продажбите на роботи не просто за секс, а и за дългосрочни връзки.

Според проучвания на компании, специализирани в сфери като иновации и роботика, 1 на всеки 4 човека е заявил, че би имал взаимоотношения с робот хуманоид. Япония е една от страните, които интензивно се развиват в усъвършенстването на секс роботи или, както още ги наричат, секс робите на бъдещето.

Бъдещето на технологията заплашително засенчва бъдещето на Човека...

Четете още: Единственото нещо, което води до страхотен секс

Като заключение можем само да се замислим: Редно ли е да допуснем технологичната манипулация толкова далеч?

Автор: Наджин Расимова

Коментари

3 ДОРЕМИ
  19 април 2017 | 13:05 отговор
 

ТОВА Е МНОГО ОТВРАТИТЕЛНО.ТЕЗИ КОИТО ПЛАНИРАТ ТЕЗИ НЕЩА НЕ СА В РЕД С МОЗЪКА.ТЕ СА СЕКС МАНЯЦИ.

 
2
  19 април 2017 | 12:45 отговор
 

Е нали е "футуролог"! Какво друго да каже! И как така: "бъдещето ще е такова, независимо дали ни харесва". Ако не ни харесва, няма кой да ни го наложи. И според мен този футуролог е доста голям идиот, щом изобщо допуска, че някога роботът ще измести истинските взаимоотношения между хората. Всеки човек винаги ще има нужда от приемане,от разбиране, от одобрение.. Всеки иска да знае, че е спечелил обичта и приемането отнякого и си ги е заслужил с това, което е и което представлява. Роботът не се печели, така че никога няма как да даде това удовлетворение на човека и да задоволи тази му нужда, нито дори временно. Човек търси да създаде връзка съвсем не само заради секса. Връзките са много повече от секс, но това явно са го пропуснали авторите на статията. "Какво бихте правили, ако дори за ден ви бъдат отнети всички видове техника? Може би ще последва паника?" Разбира се, че ще последва, но след първоначалния шок нещата се поуспокоят. С всичко се свиква. С абсолютно всичко! Научаваме се да живеем със смърт на родители, на деца, в бедност.. Пък няма да се научим да живеем без дистанционно и новини.. Как да не! "Свикнали сме да излагаме всеки аспект от живота си на показ" - Пак не важи за всички. Аз не го правя. А това, че някой щял вече да поддържа връзка с хуманоид, това ще са някакви като този от снимката - дърт, извратен старец очилатко, който няма качествата да си спечели истинска жена и никоя такава няма да го понесе до себе си, а и той не би понесъл някой да му отвръща, да му възразява и не е напълно в час с главата, та не му трябва разговор, нито нищо и иска да има някоя млада хубава женица до себе си, но понеже такива не му връзват, ще се убеждава, че така му е по-добре.

 
1
  19 април 2017 | 11:21 отговор
 

тази цивилизация няма да живее толкова дълго, че да я сполети така описаното бъдеще... споко! :)

 

Добави Коментар

Най-четени