Колко сексуални партньори трябва да има една жена, за да бъде щастлива в брака

06 септември 2014 | 16:27
видяна 118041
коментари 13

Учените изчислиха как сексуалният опит, придобит преди брака, влияе на качеството на семейния живот.

Колкото повече, толкова по-малко

Мъжката мечта за това булката да се окаже девственица е изключително нелепа. Особено от гледната точка на повечето съвременни жени. На повечето днешни мъже обаче, естествено, би им се искало. Но те вече не вярват, че такова чудо все още е възможно. Но всъщност не са прави: булките, които се омъжват непорочни или поне за своите първи и единствени сексуални партньори, не са чак такава рядкост - средно 23% в цивилизования свят, т.е почти всяка четвърта.

Сексуалният живот преди брака и последвалите семейни отношения са взаимосвързани. До този извод са стигнали Галина Рудес и Скот Стенли от университета във Вирджиния, САЩ, които са провели многогодишно изследване в рамките на така наречения Национален съпружески проект (National Marriage Project). Учените са се допитали до няколко хиляди доброволци на възраст между 18 и 34 години.

След анализ на данните станало ясно, че колкото повече сексуални контакти е имала жената преди брака, толкова по-нещастна се е оказвала в семейния живот. Повече от половината дами, които са загубили девствеността си в леглото със своя съпруг или годеник, са заявили, че са напълно удовлетворени от брака си.

Сред жените с един или двама любовници преди сватбата си, имало 42% удовлетворени, докато сред тези, които имали над десет сексуални партньора, едва 20% могли да се похвалят със семейно щастие.

Следи от силните чувства

Естествено, учените са се опитали да разберат къде се крие обяснението на установената зависимост. Все пак проблемните бракове водят до разводи.

Една от хипотезите е, че жените с много любовници в миналото си имат с кого да сравняват съпрузите си. Някои от тях започват да се съмняват, че са направили правилния избор, което също саботира семейното щастие.

Жените, които са имали много сексуални партньори, сравняват съпрузите си с тях, което не винаги е в полза на половинките.

Според психолога Андрей Сахно, отношенията с истински добрите любовници не преминават безследно. Все пак паметта запазва силните чувства. Мозъчните зони, които са свързани с любовните трепети, са плътно запълнени с клетки, произвеждащи допамин – хормонът на удоволствието. Именно той не ни позволява да забравим “хубавите моменти”, като оставя след себе си осезаеми следи.

Четете още: Девствени до брака?

В този смисъл особена опасност представлява първата любов – романтична и страстна и рядко завършваща с брак. Тя може да се превърне в нереалистично мерило, защото отношенията в по-зряла възраст могат да изглеждат скучни на нейния фон. А скуката, според канадските учени от Университета в Уинипег, е основната причина за разводите.

Интересното е, че жените униват доста по-често от мъжете си. Освен това, по мнение на Рудес и Стенли, изобилието от сексуални партньори дава на жената не само опит в леглото, но и такъв в разделите, отношението към които всеки път става все по-леко. За една опитна жена да зареже мъжа си не е голяма трагедия.

Истината или лъжата в името на щастливия семеен живот

Според анкетите, половината мъже казват, че не биха се огорчили много, ако разберат, че жените им са имали 10 сексуални партньора. Но не повече. Защото “повече” според анкетираните – означава развратност.

Значи, 0 любовници е перфектно, а 10 – съвсем допустимо?

Не винаги, казва психологът Андрей Генадиевич. В някои случаи, когато разберат с колко други са били жените им, мъжете биват обсебени от болезнена страст. Искат подробности. Започват с упреци, които могат да станат непоносими. Стига се и до домашно насилие.

Съветът на специалистите към дамите е: забравете за резултатите от анкетите и в никакъв случай не казвайте истината за сексуалния си опит. По-добре е да се презастраховате и да излъжете в името на щастливия семеен живот. Ако сте принудена да отговорите на директния въпрос, кажете нещо от сорта на: „Скъпи! Преди теб съм била само с един и то само веднъж. Щяхме да се женим, но той се оказа боклук. Добре, че навреме го разбрах.“

Младите момичета, които не бързат да започнат да водят сексуален живот и не свеждат до минимум периода на ухажване, имат по-добри шансове за щастлив брак. Това е убеждението на математика Робърт Сеймур, който е професор в Университетския колеж в Лондон. Той е направил извода си на базата на т.н. теория на игрите – раздел на науката, който изучава оптималната стратегия т.е. тази, която води до победа. Или в случая до стабилен и щастлив брак.

Четете още: Парите могат да купят любов

Според професора, много от животните дълго се ухажват преди да стигнат до половия акт, като този ритуал се е запазил в процеса на еволюцията. Значи той има смисъл – позволява на женската да събере повече информация за мъжкия. И съответно да отсее неподходящите кандидати.

Според Сеймур, отлагайки секса, съобразителната женска понижава шансовете за сношение с неподходящ мъжки. За жените също е стратегически изгодно да постъпват по този начин. Даже ако е по любов и даже ако много им се иска.

Учените твърдят, че сексът на първа среща не е най-добрата стратегия

Но, за съжаление, непорочността не може да бъде гаранция за щастлив брак. Това сочат дори резултатите от изследванията на самите Рудес и Стенли. Все пак почти половината анкетирани двойки, в които булките са били девствени, не твърдят, че бракът им е съвършен.

Развратът процъфтява

Мащабното социологическо проучване National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles, което се провежда на всеки десет години, показа, че броят на сексуалните партньори на жените расте. В периода 1990-1991 година от думите на представителките на нежния пол е станало ясно, че са имали средно 4 сексуални партньора. В периода 1999-2001 година - 6, докато днешните жени имат средно по 8 любовника.

За 20 години се е понижила и възрастовата граница за започване на сексуален живот. Сред днешните момичета под 16-годишна възраст - 26% правят секс. Тоест почти една трета. При това една пета от тях практикуват всички възможни видове секс.Източник: Комсомольская правда

Още по темата

Коментари

13 aaaaa
  17 януари 2016 | 21:04 отговор
 

след 20 - няма как да не се усети

 
12 Shawn
  19 юли 2015 | 18:20 отговор
 

Fidning this post. It's just a big piece of luck for me.

 
11 aliveDevila
  06 април 2015 | 16:44 отговор
 

Скъпи дами... вписващи се в определенията порочни, непорочни и тем подобни. Ако човека с когото сте е боклук, няма да го промените. Шило в торба не стои все пак. ;) Ако се обичате, бъдете си лоялни и си гледайте живота без да ви пука за чуждото мнение. Мъже, признайте си, че мръсниците ви причливат само заради страстта. Съмнява ме кварталната пачавра да бъде ваша избраница. Или поне се надявам, защото ме съмнява човек без морал да успее да възпита такъв у отрочетата ви. Връзките са сложни, няма вечно да ви носи никой на ръце, все някога ще имате проблеми. Бъдете отговорни към себе си и човека до вас и бракът ви ще е щастлив. :)

 
10 Катрин
  08 март 2015 | 00:09 отговор
 

Veskonti,само да кажа, че не е нужно да ставаш на 30, за за опиташ повече.Това вече става и до 18-20.И не е нужно да са 50-60 бройки, както се изразяваш.Стигат и 6-8, за да си наясно кой какъв е и с какво е различен...и най-важното какво ти харесва и какво си заслужава. По-добре е първо да пробваш в сексуално отношение дали си струва...и след това да мислиш за нещо сериозно.Представете си месеци свалки и тем подобни...и накрая-разочарование в секса.При мен поне винаги е ставало така и сега съм щастливо омъжена с дете.И при това съм на 25.Знам какво искам от мъжа до мен и от живота.

 
9 До 8
  09 септември 2014 | 01:51 отговор
 

Абсолютно! За тях това е за хвалене и възхищение, за нас срам било, аре чао, бе тъпаци!

 
8
  08 септември 2014 | 14:18 отговор
 

Ами да! И да не съм навъртяла, ако той каже, че има толкова, нека знае, че и аз мога. Защо жената да може и да трябва да се научи да живее с миналото на мъжа, а той да не може с нейното, за да му пазим крехкото его? Хайде холъм!...

 
7 Veskonti
  08 септември 2014 | 12:52 отговор
 

Cheta i mujkite i jenskite komentari i padam ot smqh.Jenata trqbvalo da jivee i da tursi i da si potdurja tqloto sus sex ... WTF ... Ne trqbvalo i ne mojelo da se jenqt devstveni a trqbvalo da opitvat kato peperudki ot cvqt na cvqt.I kato stanesh na 30 (primerno) ot tolkova opitvane si navurtqla edni 50-60 broiki.I kato sreshnesh ''pravilniq muj'' i mu spodelish,4e si navurtqla 58 tupka4a v dosieto si,mnogo iskam da vidq kak shte reagira i dali nqma da podpali japankite na miga.Puk ti posle obqsnqvai,4e si bila razkrepostena i si TURSILA prez godinite.

 
6
  07 септември 2014 | 01:05 отговор
 

...и ще сте истински щастливи... за това не си губете времето да правите подобни глупави изследвания, проучвания и статии, бройката не е отговора на щастливия брак!!! глупаци! с какви неща се занимават и вземат пари...пффф

 
5
  07 септември 2014 | 01:04 отговор
 

...и ще сте истински щастливи... за това не си губете времето да правите подобни глупави изследвания, проучвания и статии, бройката не е отговора на щастливия брак!!! глупаци! с какви неща се занимават и вземат пари...пффф

 
4
  07 септември 2014 | 01:02 отговор
 

оф, значи, колкото по-малко информирани, толкова по-щастливи, дам, така си е, колкото по-малко знаем и по-малко мислим, толкова по-голям е шанса да сме истински щастливи, щото не ни пука мн0го... не знам, не е добре една жена да има много любовници, но от другата гледна точка, ако все е била заблудена, че има някакъв шанс това да е ТОЙ, се случва... пък погледнато от друга страна...жените ставали по-умни от много секс хаха е, колко са щастливките, срещнали истинската и единствена любов от първия път -23% пише в статията :) а останалите, които са нямали това щастие, сме търсили, търсили, търсили, все пак до като чакаме, няма да стоим на сухо, защото е вредно, мнооого вредно да не се прави секс, мдам, тоя организъм иска поддържане и ако принца дойде, когато съм на 30, няма да стоя девствена до тогава, защото е вредно, драги читатели.. пък който е успял да уцели от първия или втория път, да му е честито и не!!! не сте прави :) тука разковничето не е в бройката, а в ЧОВЕКА С КОГОТО СТЕ, ако е правилният и подходящият, и 0 и 20 да са били преди него, ще усетите, че е той

 

Добави Коментар

Най-четени